Obiceiul zilnic care duce la diabet de tip 2

Publicat: Marţi, 07 Iunie 2016 15:58 // Actualizat: Marţi, 07 Iunie 2016 15:58 // Sursa: romaniatv.net

Stresul emoţional, vârsta, regimul alimentar şi administrarea anumitor medicamente influențează durata și calitatea somnului. Partea proastă este că dacă nu poți să dormi ori dormi prea puțin și nu te simți odihnită a doua zi, riști să te îmbolnăvești.

Femeile care se confruntă cu tulburări de somn au riscul de a se îmbolnăvi de diabet zaharat de tip 2, spun specialiștii. Oamenii de știință au ajuns la această concluzie după ce au analizat rezultatele unui studiu, care a avut ca subiecți 133.353 de femei din 2000 până în 2001, vreme de 10 ani. La începutul cercetării, nicio femeie nu suferea de diabet, boli de inimă sau cancer. Specialiștii s-au axat pe patru probleme: tulburări de somn, sforăitul frecvent, dormitul puțin și lucratul în schimburi. La finalul studiului, 6.407 de femei aveau diabet de tip 2.

Legătura dintre lipsa somnului și diabet

Conexiunea dintre lipsa somnului și diabet poate fi explicată în urma asocierilor dintre indicele de masă corporală (IMC), hipertensiune arterială și depresie. Studiile au arătat că somnul puțin poate crește riscul de obezitate din cauza modificărilor metabolismului și perturbarea hormonilor de foame. Obezitatea este, de asemenea, un factor de risc pentru hipertensiune.
Cercetătorii au remarcat faptul că descoperirile furnizează dovezi importante pentru medici și cercetători pentru prevenirea diabetului zaharat în viitor, în rândul populației cu risc ridicat de tulburări de somn multiple.

De ce apar tulburările de somn

Mulți nu se pot bucura de un somn odihnitor, deoarece înainte de culcare se uită la televizor sau stau în fața computerului ori a unui telefon inteligent. Există însă și unele vești bune. Faptul că nu reușești să dormi în anumite nopți nu înseamnă neapărat că vei avea probleme serioase de sănătate. Pentru a dormi fără probleme, stai departe de computere și de telefoanele mobile cu 60-90 de minute înainte de somn; citește sau meditează. Totodată, încearcă să urmezi această rutină în fiecare noapte, inclusiv în weekend.

Dacă suferi de diabet sau ai hipertensiune, bea acest suc şi vei avea glicemia sub control.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
diabet diabet de tip 2 obiceiuri daunatoare
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 iun 16:16
...este că dacă nu poți să dormi ori dormi prea puțin și nu te simți odihnită a doua zi, riști să te îmbolnăvești. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
07 iun 16:16
... Stresul emoţional, vârsta, regimul alimentar şi administrarea anumitor medicamente...
07 iun 16:13
...acest suc şi vei avea glicemia sub control. Sursa flux SOIM Press: RomaniaTVCitește mai multe stiri flux .. SOIM Press...
07 iun 16:11
...prea puțin și nu te simți odihnită a doua zi, riști să te îmbolnăvești. Citește mai departe… Citeste mai departe: Obiceiul zilnic care duce la diabet de tip 2 ...
1
EUR
4.8698
RON
30 Sep
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H