Obiceiuri care te ajută să slăbeşti

O dietă sănătoasă nu înseamnă că trebuie să renunţi la alimentele tale preferate. Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, este suficient să respecţi câteva reguli simple, iar eforturile tale vor da roade în timp.

RomaniaTV.net
12 dec. 2016, 11:39
Obiceiuri care te ajută să slăbeşti

Specialiştii ne atrag atenţia să nu facem greşeli care ne pot afecta silueta, dar mai ales sănătatea, cum ar fi să sărim peste prima masă a zilei, să nu ne hidratăm suficient, să dormim prea puţin sau să urmăm diete drastice.

„Atunci când vrem să slăbim, este important să mâncăm regulat, să mâncăm încet şi fără să facem altceva în acelaşi timp, să nu ne ridicăm de la masă nici flămânzi, nici prea sătui, să nu existe nicio masă la care să nu consumăm vegetale în cantitate mare, să dormim suficient şi să bem multă apă. Şi, mai ales, să fim răbdători, pentru că durează până ajungem să vedem rezultate consistente şi care să reziste în timp”, spune dr. Corina Zugravu, medic primar în nutriţie şi igiena alimentaţiei.

Micul dejun este o prioritate

Medicii nutriţionişti subliniază că un mic dejun bogat în proteine şi fibre te ajută să menţii senzaţia de saţietate mai mult timp. Astfel, vei face alegeri alimentare mai potrivite pe parcursul zilei. Stai departe de covrigi, cerealele pline de zaharuri şi de produsele de patiserie, care te tentează la primele ore ale dimineţii.

Citeşte şi  De ce nu trebuie să-ţi lipsească proteinele din dietă

Umple farfuria cu legume

La orice masă importantă a zilei, adaugă mai multe legume în dieta ta. O dată ce vei creşte aportul de legume, această decizie îţi va aduce rezultate bune dacă vrei să slăbeşti. Legumele sunt bogate în substanţe nutritive importante, care ajută corpul să se menţină sănătos şi energic.

Conţin fibre, care te ajută să te simţi sătul mai mult timp. Începe cu paşi mici: adaugă o porţie de legume (150-200 g) la cel puţin una dintre mese pe zi, timp de o săptămână. Apoi, treptat, începe să incluzi legumele în tot mai multe preparate şi la cât mai multe mese, pe măsură ce te obişnuieşti cu gustul lor.

Știai că…

Durează aproximativ 20 de minute pentru ca semnalul de la stomac să ajungă la creierul tău, transmiţându-i că eşti sătul?

Nu sări peste mesele principale

Mesele regulate te ajută să previi mâncatul compulsiv. Dacă în timpul zilei nu mănânci echilibrat, la cină vei fi tentat să mănânci mai mult, iar această greşeală predispune la îngrăşare, mai ales că nutriţioniştii afirmă că la ultima masă a zilei ar trebui să mâncăm cel mai puţin. În plus, atunci când mergi la cumpărături, asigură-te că ai stomacul plin. Este o mare greşeală să intri într-un magazin alimentar atunci când îţi este foarte foame. Pregăteşte-ţi o listă şi încearcă să nu cumperi alimente sub impulsul momentului.

Mănâncă încet şi savurează

Nutriţioniştii ne recomandă să mâncăm încet, să mestecăm fiecare îmbucătură şi să savurăm mâncarea din farfurie. Încearcă să pui furculiţa jos, între îmbucături. Trucul cu furculiţa te ajută să mănânci mai încet, iar aşa vei descoperi o tactică simplă pentru a reduce caloriile. Un studiu american recent a arătat că, mâncând încet, vei observa că preparatele din farfurie au un gust mai bun.

Citeşte continuarea pe click!sanatate.ro


loading...