Obiceiuri care te îmbătrânesc

În cazul în care te-ai uitat în oglindă și ai realizat că pielea ta dă semne că ai avea mai mulți ani decât în buletin, este momentul să îți revizuiești un pic tabieturile tale.

RomaniaTV.net
13 apr. 2017, 07:24
Obiceiuri care te îmbătrânesc

Multe dintre obiceiurile tale zilnice își pun amprenta încet dar sigur pe chipul și corpul tău. Mai jos am adunat câteva dintre cele mai dese greșeli pe care și tu le faci zilnic și care au efect de îmbătrânire prematură.

Un program prea încărcat

Sunt convinsă că ziua ta este plină de evenimente sau sarcini pe care trebuie să le duci la bun sfârșit. Iar acest lucru are cel mai mare impact negativ asupra sănătății tale. Chiar dacă tu consideri că făcând mai multe lucruri în același timp este constructiv pentru tine și așa te vei descurca mai bine…nimic nu este mai greșit ca asta.

Mai multe sarcini pe cap înseamnă o doză mai mare de stres mai ales dacă lucrezi sub influența deadline-ului. Ia-le pe rând, concentrează-te doar asupra unui singur lucru pentru a-ți doza energia mai bine.

După o masă copioasă, un desert regal

Cu cât mânânci mai mult cu atât mai multă muncă va depune organismul ca să digere mâncarea. Iar dacă nu există masă fără a lua și un desert cu atât mai grav. În felul acesta nu doar că vei acumula cu ușurință niște kilograme în plus, dar se va observa și pe fața ta. Tenul își va pierde din luminozitate, apar cearcănele se accentuează ridurile de expresie.

Nopți albe, ore de somn puține

Mai puțin de 6 ore dormite pe noapte sunt responsabile  de apariția cearcanelor. Poate nu este o noutate acest lucru pentru tine însă în timp organismul va slăbi și mai mult și va ceda. Încearcă să adormi cât mai devreme posibil și să îi dai astfel șansa organismului tău să se regenereze. Munca se realizează numai la birou. Cu cât îți iei mai multă muncă acasă cu atât mai solicitat va fi creierul tău și nu se va putea odihni.

Sedentarismul este un ritual

Dacă te numeri printre persoanele care face muncă de birou atunci trebuie să știi că ești predispus la boli renale, cardiovasculare și chiar la obezitate.

Obișnuiește-te să te ridici măcar odată pe oră și să faci 5 minute de mișcare. Alege scările în locul liftului și mergi pe jos către casă.

Desprinde-te de munca de birou în favoarea sănătății tale.

Folosești factor de protecție doar vara

Fața ta are nevoie de îngrijire constant. Nu apela la factorul de protecție doar în zilele caniculare, razele ultraviolete îți pot afecta tenul în fiecare zi (între 30-50 FPS). Alege unul potrivit cu vremea de afară și apără-l constant.

Dacă de fel folosești prea mult machiaj iar nu este bine deoarece pielea nu mai poate să respire corespunzător și în felul acesta sporești șansele apariției ridurilor.

Dormi mai des pe burtă

Poziția în care dormi contribuie enorm la starea ta de sănătate. Astfel că o mare parte dintre noi obișnuim să dormim adesea pe burtă, fapt care favorizează de asemenea apariția ridurilor și accelerarea procesului de îmbătrânire. În momentul în care stai cu fața pe pernă mai mult timp nivelul din colagen din piele scade și dormind mereu pe aceiași parte pielea nu se mai poate regenera cu ușurință.

Încearcă să schimbi poziția în care dormi și să optezi pentru așternuturi din mătase naturală sau bumbac, materiale care sunt mult mai delicate cu tenul tău.

Află mai multe despre cele mai bune tratamente naturiste pentru riduri AICI