Obiceiuri care ţin boala la distanţă

Acum când sezonul răcelilor și mai ales a infecțiilor respiratorii a început, este necesar să acorzi o atenție sporită anumitor obiceiuri care țin de boala la distanță.

27 sept. 2017, 07:10
Obiceiuri care ţin boala la distanţă

Organizația Mondială a Sănătății susține ideea că luna octombrie mai ales este cel mai potrivit moment pentru a face vaccinul antigripal anual.

Schimbările bruște de temperatură din această perioadă și sensibilitatea organismului după un sezon mult prea cald sunt factorii care pot contribui la o slabă imunitate.

Echinaceea, aliatul imunității

Nu trebuie sărit peste doza naturală de vitamina C pe care o poți procura atât din fructe mai ales citrice, din leguma dar și din ceaiul de echinaceea.

Chiar și în sezonul rece este foarte importantă hidratarea, acum fiind indicate ceaiurile pe bază de plante sau chiar și fructe.

Nu uita să te speli pe mâini!

Unul dintre cele mai importante obiceiuri de la care nu trebuie să faci rabat este spălatul pe mâini. Pentru a fi sigur că ții bacteriile la distanță acordă cel puțin 20 de secunde ori de câte ori îți simți mâinile murdare sau mai ales înainte de a mânca.

Nu evita nici gelurile antibacteriene, alege-le pe cele care au un conținut mai mare de 60% alcool.

Curățenia mâinilor tale este o soluție ușoară și facilă de a ține la distanță bacteriile ce pot să pună în pericol buna funcționare a tractului digestiv, dar și imunitatea slăbită.

Bucură-te în fiecare zi de Soare!

Lipsa vitaminei D este de cele mai multe ori resonsabilă de stările depresive, un sistem imunitar deficitar sau lipsa calciului.

Deși se recomandă administrarea de suplimente mai ales vitamina D, motiv pentru care poți alege să îți iei această vitamină din lumina solară. Nu doar o dată ai auzit „stai la Soare că ai nevoie de vitamina D”, ei bine Soarele ajută la o mai bună absorbție a vtaminelor în organism.

Chiar dacă afară nu se mai resimt temperaturile ridicate de peste vară, nu ezita să faci o plimbare de cel puțin 10-15 minute în timpul zilei.

Cu această ocazie vei profita să faci și puțină mișcare. Dacă nu ai timp să mergi la sală, dar îți petreci majoritatea timpul în picioare sau mai ales pe scaun, ai nevoie de antrenamente scurte și dese.

Poți să optezi pentru exerciții de postură din yoga, să meditezi sau un antrenament cardio pentru a accelera metabolismul.

Orele de somn sunt necesare

Nu te baza pe faptul că poți să îți iei de muncă acasă și dacă faci nopți albe te vei revanșa în weekend. Orele de somn sunt pentru regenerarea întregului organism, iar cercetătorii au constatat faptul că dacă o persoană doarme 6 ore pe noapte, devine mult mai vulnerabilă în fața gripei de sezon.

Încearcă să îți faci o rutină din orele de somn , să încerci să te trezești și să te culci la aceiași oră, în felul acesta vei adormi mai ușor și te vei bucura de un somn mult mai calitativ.

O metodă bună de a-ți întări sistemul imunitar este cea prin care la prânz poți să îți faci somnul de amiază numit și somnul de frumusețe, dar nu mai mult de 15 minute, acest timp îi este suficient creierului pentru a se restarta și a te ajuta să te concentrezi mai bine pe parcursul zilei.

Află de cât somn ai nevoie în funcție de vârstă AICI