Obiceiuri deosebit de enervante şi cum să scapi de ele

Toţi avem obiceiuri neplăcute, enervante chiar, obiceiuri care, deşi nu sunt distructive, pot avea efecte neplăcute asupra vieţii tale şi a relaţiilor cu cei din jur. Experţii de la RealSimple.com ne arată care ar putea fi cauzele câtorva dintre cele mai comune obiceiuri proaste şi cum să scăpăm de ele.

RomaniaTV.net
22 apr. 2012, 07:53
Obiceiuri deosebit de enervante şi cum să scapi de ele

Obicei: mişcarea continuă (n-ai stare)

De ce o faci: Ai prea multă energie, poate pentru că bei prea multă cafea sau consumi zahăr în exces. În orice caz, această energie trebuie consumată, aşa că baţi din picior, sau închizi şi deschizi pixul minute în şir cu un păcănit enervant sau baţi cu degetele în masă, spre exasperarea celor din jur.

Cum să te opreşti: Redu consumul de cafea. Ca să controlezi momentele în care ai prea multă energie, e important să faci exerciţii fizice zilnic şi să dormi suficient. Încearcă să transformi mişcarea mâinilor şi picioarelor din aceste momente în exerciţii izometrice: pune mânile în poală şi apasă uşor palmele una de alta, concentrându-te asupra acestei acţiuni.

Obicei: mesteci guma cu zgomot

De ce o faci: Este o fixatie orala care te ajuta sa te relaxezi cand esti stresata si agitata.

Cum sa te opresti: Cea mai rapida si eficienta solutie? Schimba guma pe bomboane tari sau acadele tari pe bat. Sau poti ruga o prietena sa iti atraga atentia cand incepi sa clefai, apoi continua sa o faci, de aceasta data fiind atenta la zgomotul pe care-l scoti. S-ar putea sa descoperi cat de enervant e sunetul respectiv si sa incepi sa te controlezi.

 

Obicei: intarzii mereu

De ce o faci: Raspunsul amabil ar fi: vrei sa multumesti pe toata lumea si accepti prea multe sarcini si intalniri. Raspunsul mai putin amabil? In adancul tu consideri ca timpul tau e mai important decat al celor care te asteapta. In orice caz, ai nevoie de metode mai bune de organizare a timpului.

Cum sa te opresti: Cand cineva te roaga sa faci ceva, nu accepta imediat. Spune ca te gandesti si vezi daca ai timp sa te ocupi de noua sarcina. De asemenea, descopera care sunt lucrurile din rutina ta zilnica ce te fac intotdeauna sa ajungi tarziu.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro