OBICEIURI la care trebuie să renunţi: Vezi de ce DORMITUL pe BURTĂ dăunează sănătăţii

Adesea, nu observăm că zilnic facem anumite lucruri ce pot avea repercusiuni asupra sănătăţii. De exemplu, anumite obiceiuri, precum dormitul pe burtă, încrucişarea picioarelor, purtatul tocurilor prea înalte sau al genţii pe aceeaşi parte, pot afecta sănătatea.

10 iun. 2014, 07:03
OBICEIURI la care trebuie să renunţi: Vezi de ce DORMITUL pe BURTĂ dăunează sănătăţii

Iata cateva obiceiuri la care ar fi bine sa renunti:

1. Tineti picioarele incrucisate. Multe femei, din reflex, cand se asaza, pun picior peste picior, fara sa stie ca acest gest dauneaza circulatiei sanguine. Aceasta pozitie duce la comprimarea venelor si impiedica intoarcerea sangelui de la membrele inferioare catre inima, scrie curademiere.ro.

2. Va place sa dormiti pe burta. Pentru coloana este pozitia cea mai nepotrivita. Are loc o fortare a vertebrelor cevicale. Pe o durata mai mare, dormitul pe burta antreneaza dureri lombare, de ceafa si de cap. Ideal este sa respectati alinierea normala a coloanei vertebrale. Cel mai bine este sa dormiti pe spate sau pe o parte.

Citeşte şi Află cum e mai rău: Să mănânci înainte de culcare sau să te culci cu stomacul gol

3. Purtati tocuri inalte. Pentru femeile care poarta in mod frecvent tocuri, riscurile sunt considerabile. Spatele este primul care va avea de suferit. Celor cu probleme de circulatie si ale caror picioare au tendinta sa se umfle, li se recomanda tocurile medii si balerinii.

4. Purtati un sutien prea stramt. Se estimeaza ca 8 femei din 10 nu cunosc exact marimea sutienului care sa li se potriveasca. Un sutien stramt cauzeaza probleme de postura a corpului. De exemplu, daca sutienele balene sau banda elastica a lenjeriei de corp nu suporta greutatea sanilor, umerii vor fi cei care vor prelua sarcina, se vor lasa, iar coloana va fi afectata.

5. Tineti geanta mereu pe aceeasi parte. Purtatul unei genti poate avea efecte nefaste asupra spatelui, deformand putin cate putin coloana vertebrala. Ideal pentru spate este sa optati pentru un rucsac, astfel incat sa repartizati in mod egal greutatea pe ambii umeri. De asemenea, il puteti purta pe un singur umar, in fata, cu conditia sa schimbati regulat umarul.

6. Nu mergeti la toaleta atunci cand simtiti nevoia. Simtiti nevoia sa mergeti la toaleta, dar va abtineti, pana cand, din grija unui control exagerat al sfincterului, riscati sa va confruntati cu probleme. In plus, atunci cand urina ramane mai mult de trei ore in vezica, microbii prolifereaza, crescand riscul infectiei urinare.

Citeşte şi OBICEIURI dăunătoare care sunt de fapt SĂNĂTOASE. De ce E BINE să mănânci de pe jos