Află cum e mai rău: Să mănânci înainte de culcare sau să te culci cu stomacul gol

E târziu, nu ai apucat să iei masa de seară şi ţi-e foame. Ştii că nu e sănătos să mănânci chiar înainte de culcare, dar parcă nu ai vrea nici să te culci cu stomacul gol. Vezi care din cele două variante e mai periculoasă pentru sănătatea ta.

RomaniaTV.net
05 iun. 2014, 10:42
Află cum e mai rău: Să mănânci înainte de culcare sau să te culci cu stomacul gol

Sigur ţi s-a întâmplat şi ţie măcar de câteva ori: ajungi acasă târziu, îţi e somn, dar îţi e şi foame. Ai auzit că ceea ce mănânci seara târziu, înainte de culcare, se depune imediat. Dar dacă te culci cu stomacul gol, adormi greu. Ca să ştii ce să alegi de acum înainte îţi spunem noi care e varianta mai sănătoasă.

Vezi şi Factorul INCREDIBIL care îţi afectează SOMNUL

De ce nu e bine să te culci cu stomacul gol

Când îţi e foame, creierul tău este în stare de „alertă”, iar corpul e pregătit pentru „vânătoare” (chiar dacă în ziua de azi vânătoarea înseamnă cel mult o vizită la supermarket). De aceea, vei vedea că atunci când încerci să te culci cu stomacul gol, eşti agitată şi adormi greu. Iar dacă reuşeşti să adormi, probabil că te vei trezi cel puţin o dată în cursul nopţii, iar a doua zi vei fi obosită ca după o noapte albă. Iar când eşti obosită, corpul tău cere mai multe calorii – asta se traduce de obicei printr-o poftă de dulciuri.

Citeşte continuarea pe Unica.ro.