Obiceiuri mici care-ţi pot schimba viaţa

Care dintre noi poate să ţină pasul cu toate lucrurile pe care ar trebui să le facem ca să ne menţiem sănătatea, frumuseţea, silueta, buna dispoziţie, relaţiile, libidoul, energia, calitatea vieţii, în general? Iată că experţii de la Woman’s Day îţi oferă câteva mici schimbări pe care le poţi face cu uşurinţă şi care îţi vor aduce beneficii neaşteptat de mari!

RomaniaTV.net
21 aug. 2012, 06:25
Obiceiuri mici care-ţi pot schimba viaţa

1. Foloseşte mai des aţa dentară

Stomatologii spun că acel fir mentolat poate avea un impact dramatic asupra stării generale de sănătate a unei femei, deoarece e unul dintre cele mai rapide şi uşoare moduri de a îndepărta bacteriile nocive din corp. Depunerile de tartru şi bacteriile se acumulează constant în zone ale dinţilor în care periuţa nu ajunge, iar aceste acumulări ajung să erodeze osul care ţine dintele. În plus, bacteriile orale pot ajunge în fluxul sanguin, iar studiile au arătat că acestea pot agrava diabetul şi hipertensiunea, ba chiar pot contribui la naşteri premature.

2. Mănâncă la fiecare 2-3 ore în timpul zilei

Crezi că dacă faci greva foamei pe timpul zilei te vei alege cu coapse mai subţiri? Te înşeli! Mai degrabă îţi dai metabolismul peste cap şi cu siguranţă vei mânca prea mult mai târziu, când vei decide să te aşezi la masă. Experţii încurajează femeile să mănânce când le este foame, ceea ce înseamnă, de obicei, trei mese şi cel puţin două gustări pe zi, astfel încât să nu fii niciodată flămândă şi nici să nu te repezi să mănânci tot ce e în frigider seara, când ajungi acasă. Acesta e un principiu de alimentaţie care te va ajuta să scapi de grăsime şi să îţi formezi un corp frumos, cu musculatură armonioasă.

3. Fă-ţi cafeaua acasă

Dacă te-ai obişnuit să-ţi cumperi în drum spre serviciu cafele aromate, dulci, cu frişcă, siropuri şi alte bunătăţi ca să-ţi începi ziua cu un zâmbet e cazul să te laşi de acest obicei. Nu numai că vei economisi bani, dar vei elimina din dieta ta sute de calorii! În plus, când îţi faci cafeaua acasă nu ai alături vitrina frigorifică plină de tentaţii dulci, ca în cafenele. De câte ori nu ne-am zis: „hai să iau şi un rulou cu scorţişoară sau o felie de tort cu brânză, că prea arată bine”?

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro