OBICEIURI şi SUPERSTIŢII în noaptea de Ajun şi ziua de Crăciun. Tradiţiile care îţi aduc spor şi noroc

Pentru noi, romanii, Craciunul este o sarbatoare speciala plina de semnificatii, traditii si obiceiuri. Pe cele mai multe le-am mostenit de la strabunii nostri si ne fac sa ne amintim de anii copilariei si de vacantele la bunici.

24 dec. 2014, 08:20
OBICEIURI şi SUPERSTIŢII în noaptea de Ajun şi ziua de Crăciun. Tradiţiile care îţi aduc spor şi noroc

Afla care sunt cele mai intalnite traditii in noaptea de Ajun si in ziua de Craciun:

Traditia arata ca mos Ajun este fratele geaman al lui mos Craciun, iar Maica Domnului l-a rugat initial pe el sa ii ofere ajutorul inainte de a naste. Pentru ca s-a considerat prea sarac, mos Ajun a trimis-o pe Fecioara Sfanta la casa fratelui sau – mos Craciun, unde i s-a oferit gazduire intr-un staul.

In unele locuri din tara, porcul se taie porcul in Ajun si nu in timpul postului, ca sa nu se strice vreun vas cu carne de porc si, prin urmare, si cei din casa.

In Ajunul Craciunului nu se bea rachiu, intrucat se spune ca aceasta a fost inventat de diavol, care apoi isi bate joc de cel ce-l bea, zicand ca rachiul are intaietate inainte tuturor bucatelor.

Tot in Ajun nu se da nimic din casa si nici nu se imprumuta, pentru ca se crede ca cel ce da acum, da afara din casa tot norocul.

Citeşte continuarea pe ele.ro