Obiceiurile simple ale oamenilor fericiţi. Ce să faci ca să fii ca ei

Nu exista o reteta universala pentru fericire, din pacate, dar exista anumite lucruri care ne pot spori sansele la fericire si care nu implica neaparat banii. Aceste lucruri, transformate in obiceiuri simple, sunt usor de identificat chiar la oamenii fericit, mai mereu binedispusi si optimisti.

19 mai 2015, 06:15
Obiceiurile simple ale oamenilor fericiţi. Ce să faci ca să fii ca ei

Fericirea in viata conteaza nu doar pentru starea psihica a individului, ci si pentru starea sa de sanatate. De altfel, putem spune ca fericirea ne ajuta sa ne mentinem sanatosi. Persoanele binedispuse in general sunt cu peste 20% mai putin predispuse la a suferi de boli de inima, spre deosebire de oamenii tristi, morocanosi, care prezinta riscuri cu 20% mai mari de a suferi un infarct, spre exemplu.

Iar fericirea fiecaruia tine de el insusi. Nu putem da vina nici macar pe predispozitia genetica. Intr-adevar, genele ne contureaza personalitatea, insa putem sa influentam modul in care ne simtim, zi de zi, prin gandire si prin alimentatie.

Gandirea pozitiva conteaza enorm. Iti poti antrena mintea sa vada partea plina a paharului la fel cum iti antrenezi musculatura la sala. Mai mult, persoanele care se lasa prada dezdanejdii, melancoliei, pesimismului pot invata chiar de la persoanele optimiste si fericite, in general, “furand” cateva dintre obiceiurile simple ale lor:

Recunostinta – persoanele binedispuse mai mereu constientizeaza motivele pentru care au de ce sa fie multumite. Ele manifesta recunostinta. Nu este nevoie sa te duci sa multumesti fiecarui om care te-a ajutat la un moment dat in viata, dar iti poti creste bunadispozitie gandindu-te la trei lucruri pe zi pentru care esti recunoscator, care ti-au facut viata mai frumoasa.

Citeste mai mult pe lyla.ro