Obiective ale mişcării Hamas, atacate de armata israeliană în Fâşia Gaza

Armata israeliană a atacat mai multe obiective ale mişcării Hamas din Fâşia Gaza, obiective subterane şi lansatoare de rachete, potrivit dpa, citată de Agerpres.

24 apr. 2021, 20:31
Obiective ale mişcării Hamas, atacate de armata israeliană în Fâşia Gaza

Obiective ale mişcării Hamas, atacate de armata israeliană. Atacul vine ca replică la atacul cu rachete lansat către Israel, în cursul nopţii trecute. „Familii israeliene s-au refugiat în adăposturi după ce dinspre Gaza au fost lansate rachete spre sudul Israelului. Unele dintre acestea au explodat înainte să atingă teritoriul israelian, iar altele au fost interceptate de sistemul de apărare Domul de Fier”, se precizează în comunicatul transmis de armata israeliană.

Citeste si Atac armat într-o secţie de poliţie de la periferia Parisului. O persoană a fost ucisă

În urma atacului cu rachete, nu au fost înregistrate victime.

Obiective ale mişcării Hamas, atacate de armata israeliană.

Schimbul de tiruri vine în contextul conflictelor de joi din Ierusalim, care s-au prelungit până vineri dimineaţa, în urma cărora zeci de israelieni şi palestinieni au fost răniţi.

Ciocnirile au izbucnit în timp ce poliţia israeliană asigura securitatea la un marş organizat de mişcarea evreiască de extrema dreaptă Lahava, un grup ostil palestinienilor. Incidentele au izbucnit după ce tineri palestinieni au organizat o contramanifestaţie pentru a se opune marşului respectiv.

Citeste si Militarii americani, ţinta tirurilor cu proiectile pe aeroportul din Bagdad. Este al doilea atac din ultimele cinci zile

Incidente au avut loc încă de miercuri la Ierusalim. Înregistrări video difuzate pe reţele de socializare şi în media locale arătau angajaţi arabi de la buticurile din centrul Ierusalimului şi jurnalişti agresaţi violent de tineri evrei care scandau „Moarte arabilor!”.