Obiectul din mașină care îți aduce o amendă de 1.000 de lei. Șoferii români trebuie să fie foarte atenți la acest detaliu

Amendă de 1.000 de lei pentru șoferii români din Spania, care nu cunosc legea. Obiectul neașteptat care atrage sancțiuni usturătoare.

23 sept. 2023, 21:35
Obiectul din mașină care îți aduce o amendă de 1.000 de lei. Șoferii români trebuie să fie foarte atenți la acest detaliu
Amendă uriașă pentru șoferii care au acest obiect în mașină

Practca comună care îți aduce o amendă uriașă atunci când conduci pe drumurile din Spania. Conform legii, șoferilor le este strict interzis să aibă odorizant care să împiedice privirea în oglinda retrovizoare.

Nu doar brăduții, ci și cruciulițele și orice fel de obiecte care pot pune în pericol alți conducători sau pietoni sunt strict interzise. În caz contrar, polițiștii au dreptul de a acorda o amendă de 200 de euro, respectiv 1.000 de lei.

Citește și: Codul Rutier 2023. S-a schimbat legislația, amendă în valoare de 800 de lei pe loc pentru șoferii care nu respectă această regulă

Nu doar românii din Spania, ci și cei din țară sunt pasibili de amendă. Conform articolului 102, aliniatul 36 din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, „constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni […] aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea sub limita legal admisă ori împiedică sau diminuează eficacitatea dispozitivelor de iluminare şi semnalizare luminoasă ori citirea numărului de înmatriculare”.

Citește și: Şoferii români cu alarmă pe maşină riscă amenzi de până la 3.000 de lei. Prevederea din Codul Rutier de care trebuie să ştie toţi proprietarii de maşini

Cei ce încalcă legea sunt pasibili să primească amenzi cuprinse între 1.300 de lei și 2.900 de lei. Totodată, pot rămâne și fără certificatul de înmatriculare.

„Recomandăm tuturor să nu monteze astfel de dispozitive sau de afişe care să estompeze vizibilitatea întrucât se pun în pericol atât pe ei, cât şi pe ceilalţi conducători auto”, a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române, în cadrul unei intervenții televizate, potrivit cancan.ro.