Obreja susţine că a fost ameninţat cu moartea de SOV. „Mi-a zis: Moldovenii mei s-ar putea să-ţi ia gâtul!”

Arestat pentru 29 de zile pentru că i-ar fi cerut un milion de euro lui Sorin Ovidiu Vântu, pentru a-l ajuta să scape de închisoare, Rudel Obreja spune că el însuşi a fost victima controversatului om de afaceri, care l-ar fi ameninţat cu moartea.

12 feb. 2014, 13:10
Obreja susţine că a fost ameninţat cu moartea de SOV. „Mi-a zis: Moldovenii mei s-ar putea să-ţi ia gâtul!”

Rudel Obreja se află în arest, sub acuzaţia de trafic de influenţă, însă fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box consideră că a fost victima unei înscenări puse la cale de Sorin Ovidiu Vântu.

Într-un interviu acordat ziarului Libertatea, din spatele gratiilor, Rudel Obreja a declarat: „A fost o măgărie a DNA, o înscenare realizată prin intermediul lui Sorin Ovidiu Vântu, în scopul de a-şi obţine reducerea pedepsei în alt dosar. SOV, acelaşi om care ştiţi bine câţi oameni a înşelat„.

El a explicat şi de unde provine informaţia că ar fi cerut un milion de euro. „Aveam nevoie de cash şi urma să-i vând, pentru un milion de euro, drepturile litigioase ale unor evrei bogaţi. N-am primit de la el nici un euro, deşi Vântu încerca cu obstinaţie să-mi dea banii, ceea ce mi s-a părut suspect„, a mai spus el.

Mai mult, Obreja susţine că a fost ameninţat cu moartea de SOV: „Mai că-mi punea milionul de euro în braţe. La un moment dat, SOV mi-a zis: «Ia banii, Rudele. Dacă nu, moldovenii mei s-ar putea să-ţi ia gâtul»„.

Citeşte şi Leonard Doroftei: E urât ce i se întâmplă lui Rudel Obreja, dar e băiat deştept, îşi va rezolva problemele