Observatorii OSCE dispăruţi „sunt în viaţă”, afirmă secretarul general al organizaţiei

Membrii celor două echipe de observatori ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) desfăşurate în Ucraina şi care s-ar afla în mâinile separatiştilor 'sunt în viaţă', a asigurat marţi secretarul general al organizaţiei, Lamberto Zannier, relatează AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
03 iun. 2014, 18:16
Observatorii OSCE dispăruţi „sunt în viaţă”, afirmă secretarul general al organizaţiei

Ştim unde se află. Sunt în viaţă şi sunt bine‘, a afirmat Lamberto Zannier, care a participat în Elveţia la o dezbatere organizată de către Centrul pentru politică de securitate din Geneva.

‘Prioritatea mea este de a obţine eliberarea lor imediată, fără condiţii’, a explicat el.

Un prim grup de observatori este dat dispărut din 26 mai în regiunea Doneţk (est). Alţi patru observatori ai OSCE plus un translator ucrainean au dispărut la 29 mai în regiunea Lugansk (est).

Un alt grup de 11 observatori ai OSCE a fost de asemenea reţinut pentru scurt timp pe 28 mai în regiunea Doneţk. Alţi şapte observatori au fost reţinuţi timp de opt zile de către rebeli proruşi din Slaviansk, bastion al insurgenţilor armaţi proruşi, fiind eliberaţi pe 3 mai.

Din aprilie, în estul Ucrainei au loc confruntări din ce în ce mai intense între armată şi insurgenţi înarmaţi proruşi, pe care Kievul şi occidentalii îi acuză că sunt susţinuţi de Moscova.