Octavia Geamănu, noi detalii despre procesul cu Antena 1: „Duce la răspândirea știrilor false, manipularea informațiilor”

Octavia Geamănu, noi detalii despre procesul cu Antena 1. Știrista a fost extrem de supărată după ce a fost scoasă pe neașteptate de la Observator și trimisă în spatele camerelor, iar pentru acest gest, a dat trustul în judecată. Chiar dacă a trecut ceva timp, procesul nu s-a încheiat, următorul termen fiind în aprilie.

09 feb. 2024, 19:25
Octavia Geamănu, noi detalii despre procesul cu Antena 1: „Duce la răspândirea știrilor false, manipularea informațiilor”
Octavia Geamănu, noi detalii despre procesul cu Antena 1

Octavia Geamănu, noi detalii despre procesul cu Antena 1. „Merg înainte. Un nou termen în aprilie”, a spus Octavia Geamănu, pentru  Click.ro.

Știrista nu a mai semnat cu o altă televiziune, și-a făcut un podcast și e mulțumită de cum decurg lucrurile. Însă, se declară îngrijorată de inteligența artificială și se teme că la un moment dat nu vom mai putea face diferența între o informație falsă și una adevărată.

Citește și: Octavia Geamănu, anunţ după 9 ani de relaţie. Mii de mesaje de la fani pe conturile de socializare

Octavia Geamănu, noi detalii despre procesul cu Antena 1

Pe mine una, mă îngrijorează această capacitate a inteligenței artificiale de a crea materiale false, pentru că ea deja duce la răspândirea știrilor false, manipularea informațiilor și compromiterea identității online.

Pericolul constă în potențialul impact asupra reputațiilor individuale, instituțiilor și chiar a democrației, întrucât încrederea în sursele de informație poate fi curând grav afectată.

La întrebarea fiului meu Andrei “Și cum știu ce filmuleț e real sau nu?”, am ajuns să dau din umeri. Tare-mi e că din umeri dau și experți în IT cărora această tehnologie le ridică provocări semnificative pentru dezvoltarea unor mecanisme eficiente de detectare și combatere a manipulării media.

Totuși, întrucât stilul meu e unul al gândurilor bune, aș vrea să-nchei într-o notă de umor real…A dumneavoastră, aceeași blondă! Încă. Poza din primul comentariu e reală. 2012”, a mai spus prezentatoarea.