Octavia Geamănu s-a întors în redacția Observator, în plin proces cu angajatorul. „Nimeni nu are dreptul să își bată joc de cariera ta”

Octavia Geamănu s-a întors în redacția Observator, după mai multe luni de concediu de odihnă, deși e în proces cu angajatorul. Prezentatoarea tv a povestit pe rețelele sociale cum a fost întâlnirea cu colegii și a explicat de ce consideră că decizia angajatorului e una abuzivă.

03 ian. 2023, 19:26
Octavia Geamănu s-a întors în redacția Observator, în plin proces cu angajatorul. „Nimeni nu are dreptul să își bată joc de cariera ta”
Octavia Geamănu s-a întors la Antena 1

Octavia Geamănu a fost scoasă de pe post în luna iunie a anului 2022. A fost înlocuită la Observatorul de weekend cu noua prezentatoare venită de la Aleph și ProTv, Irina Ursu. Octavia a contestat această decizie atât public, cât și în instanță, spunând că nici măcar nu a fost informată de acest lucru.

După ce a fost scoasă de pe post, Octavia Geamănu a continuat să meargă la muncă pe post de redactor, iar apoi a decis să-și ia toate zilele de concediu de odihnă restante din ultimii ani.

Citește și Octavia Geamănu, momente de cumpănă după ce a dispărut de pe micile ecrane: “Ce-o să zică lumea?” “Ce-o să faci dacă…?”

Octavia Geamănu: „Nimeni nu are dreptul să își bată joc de cariera ta”

„După multe luni (nici nu mai știu câte) mi s-a încheiat concediul de odihnă. Surprinși ai mei colegi să mă revadă azi, dar surprinsă și eu să discut cu unii dintre ei și să aflu cum mulți credeau că zilele de concediu mai vechi de doi ani se pierd’. Nu se pierde nimic pe drum dacă ești inspirat să îți notezi totul. Și eu aveam zile de concediu neluate din 2017 pe care mai mult de nevoie decât de voie le-am folosit acum.

Azi, pe drumul spre redacție, simțeam un gol în stomac. Vin într-un loc unde nu mă aștept să curgă lapte și miere că-n zilele în care nu aveam un proces cu angajatorul. Cert e că merg în continuare determinată pe acest drum. Mă întreabă mulți de ce nu renunț. Însă și mai mulți îmi spun să nu renunț. Eu aleg așa cum am făcut-o de fiecare dată, în raport cu cine sunt și ce simt. O viață profesională clădită în mod cinstit, cu sacrificii și fără compromisuri, îți oferă o putere nebănuită.

Mulți cunosc acest sentiment. Nimeni nu are dreptul să își bată joc de cariera ta, de munca ta, de viața ta, de demnitatea ta, de onoarea ta. Ori în fața unor astfel de abuzuri (căci așa am fost educată să le numesc de-a lungul carierei), niciodată în viața asta nu voi pleca fruntea! Cu gânduri bune tot înainte’, a dezvăluit Octavia Geamănu, pe contul ei de Facebook.

Citește și Octavia Geamănu, la un pas de tragedie. Ce a păţit vedeta de la Antena 1: „A explodat în mii de bucăţele”

Octavia Geamănu a mai spus că nu a primit nicio explicație pentru decizia luată și de aceea a considerat că trebuie să-și facă dreptate singură.

„Nici eu nu am primit vreo explicație. Da, așa e. Audiențele în weekend erau foarte bune. (…) Aș vrea să cred, totuși, că angajatorul nu m-a considerat vreo secundă o fată blondă’ în înțelesul din popor. Ar fi trist ca astfel de persoane dulci și suave’ să prezinte știri în prime time ani la rând. (…) Prea curând la tv, la Observator, pare că nu se vrea… Pare că nu se vrea să revin unde eram. (…) Eu fiind doar în weekend la Observator, eram liberă de luni până vineri. (…) Nu îmi vine să dau cu nimeni de pământ. Am colegi puși în situații neplăcute… Dar mergem înainte spre mâine’, a mai dezvăluit Octavia Geamănu, în comentarii.