Octavian Jurma anunţă că fiul lui s-a infectat cu COVID-19: Probabilitatea ca un copil care merge la şcoală să se infecteze este de 100%

Octavian Jurma anunţă că fiul său cel mare s-a infectat cu coronavirus. Medicul sune că probabilitatea ca un copil care merge la şcoală să se infecteze este de 100% în două săptămâni după ce se depăşeşte incidenţa de 6 la mie.

25 ian. 2022, 16:34
Octavian Jurma anunţă că fiul lui s-a infectat cu COVID-19: Probabilitatea ca un copil care merge la şcoală să se infecteze este de 100%
Octavian Jurma anunţă că fiul lui s-a infectat cu COVID-19

Octavian Jurma anunţă că fiul lui s-a infectat cu COVID-19. Medicul critică dur autorităţile şi spune că nu au luat nicio măsura pentru protejarea copiilor în valul cinci al pandemiei.

Octavian Jurma anunţă că fiul lui s-a infectat cu COVID-19: Guvernul a refuzat să ne permită să ne retragem copiii în case în faţa valului de infectări

Medicul spune că fiul său cel mare, care este elev în clasa a XI-a, s-a infectat cu coronavirus. Acesta face acuzaţii dure la adresa autorităţilor, care au permis menţinerea şcolilor deschise, în ciuda numărului mare de infectări.

Citeşte şi Octavian Jurma, avertisment terifiant despre tulpina Omicron. „Este mai periculoasă decât Delta pentru copii şi pentru tineri”

”Momentul acela în care statistica devine realitate a ajuns şi la noi în familie. Băiatul nostru cel mare, elev în clasa a XI-a, e pozitiv. Guvernul a refuzat să ne permită să ne retragem copiii în case în faţa valului de infectări, astfel încât să facă şcoală online sănătoşi, de acasă. Prin urmare, îi trimite pandemia infectăţi acasă, astfel încât fac şcoală online bolnavi de acasă. Găsiţi voi logică prin care „online bolnav” e mai bine decât „online sănătos”, că acestea sunt singurele opţiuni în timpul unui val pandemic dacă nu faci nimic pentru siguranţă copiilor în şcoală”, a scris Jurma pe Facebook.

Medicul susţine că probabilitatea ca un copil care merge la şcoală în mediu urban să se infecteze este de 100% în două săptămâni după ce se depăşeşte incidenţa de 6 la mie.

„Probabilitatea ca un copil care merge la scoala in mediu urban sa se infecteze este de 100% in doua saptamani dupa ce se depaseste incidenta de 6 la mie. Astea inseama ca si copiii mei au o probabilitate de 100% sa se infecteze daca vor fi obligati sa mearga la scoala dupa ce am trecut de incidenta de 6 la 1000.

Astăzi băiatul nostru cel mare ne-a trezit dimineaţă pentru nişte simptome uşoare. L-am testat şi este pozitiv. Ne-am testat toată familia şi suntem negativi, însă şansele să rămânem negativi sunt mici. Acest moment este inevitabil pentru orice familie cu elevi în casă într-un val ca Omicron, dacă sunt abandonate toate măsurile de apărare colectivă.

În spatele frontului, dincolo de ultima linie de apărare, ar fi trebuit să punem la adăpost copiii noştri, viitorul ţării. La noi autorităţile au făcut exact pe dos. În valul 4-Delta, Guvernul a decis, fără nicio raţiune medicală sau umană, să mute copiii în linia 1 a frontului COVID-19 şi apoi au decis să suspende măsurile de siguranţă decât să trecă în online. În valul 5-Omicron au decis şi că ne vor ţine copiii în linia 1 până când se vor internă suficient de mulţi adulţi în spitale pentru a justifică renunţarea la infectarea copiilor”, a mai scris medicul.

Acesta spune că singurul mod de a lupta împotriva coronaviruslui sunt vaccinul, portul măştii FFP2, distanţarea fizică şi testarea.

”Singura vulnerabilitate pe care nu o putem inchide individual, este prezenta copiilor la scoala. Autoritatile ne obliga sa ne trimitem copiii la scoala desi nu obliga pe nimeni altcineva sa ia masuri de siguranta pentru copiii nostri. Sunt curajosi pe seama copiilor si lasi pe seama adultilor. Consecinta se vede in spitale unde aproape 1 din 10 internati este minor.

Pur si simplu criteriile alese pentru trecerea unei clase in online, garanteaza ca in aceasta perioada scolile sunt adevarate centre de infectare, mult mai eficiente decat centrele de vaccinare care sunt aproape abandonate odata cu abandonarea campaniei de vaccinare

In fiecare zi sute de copii fac forme de COVID-19 suficient de grave sa necesite spitalizare. Suferinta lor si a parintilor acestora, nu induioseaza pe nimeni in randul politicienilor care lasa negationistii sa faca legea in Romania.

Avem insa si persoane vulnerabile in familie. Probabil ca acestia nu vor trece la fel de bine prin boala. In loc sa combata raspandirea bolii, chiar Guvernul zadarniceste combaterea infectarilor si sileste copiii nostri sa fie vectori pentru a duce virusul in familie. Drept urmare avem mii de orfani si traume psihologice importante pe termen lung care puteau fi evitate cu efort minimal.

Politicienii insa nu inteleg ca nu doar curba infectarilor oficiale este tardiva in Romania, ci si curba opiniei publice. Pe cand valul de resentimente si revolta fata de lasitatea si duplicitatea politicienilor se va vedea pe curba opinie publice, va fi prea tarziu sa mai faca ceva in privinta asta.

Poate ca romanii accepta ca banii sa fie pusi inaintea vietii in privinta adultilor, insa nu stiu cati parinti vor uita cu usurinta partidele care pun intersele lor meschine si inaintea vietii copiilor nostri.

Eu unul nu voi uita ca am fost silit sa imi trimit copilul la scoala desi era o certitudine ca se va infecta cu un virus care il poate schilodi pe viata. Mai stiu cu certitudine inca un lucru, nu sunt singurul.”, a mai scris medicul pe reţelele de socializare.

Conform datelor transmise, marţi, de autorităţi, media naţională a infectărilor a ajuns la 8,32 la mie, majoritatea judeţelor fiind în scenariul roşu.

Citeşte şi UNICEF: Închiderea şcolilor în pandemie a provocat pierderi aproape ‘ireversibile’ în educaţie. 70% dintre copiii de 10 ani sunt incapabili să citească sau să înţeleagă un text simplu

Se reia testarea în şcoli. Peste 10 milioane de teste rapide pentru elevi au ajuns în depozitele inspectoratelor şcolare

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, a anunţat că peste 10 milioane de teste rapide COVID destinate copiilor de grădiniţă, elevilor şi angajaţilor din sistemul de învăţământ au ajuns în depozitele Inspectoratelor şcolare.

„În cursul zilelor de sâmbătă şi duminică, în depozitele Inspectoratelor şcolare au fost primite 10.540.000 de teste rapide (de saliva – n.r.) destinate preşcolarilor, elevilor şi personalului din învăţământ. Acestea sunt ambalate în kituri individuale sau de câte două. Marţi, acestea vor fi distribuite beneficiarilor, urmând a fi utilizate de îndată. În consecinţă, prima testare din săptămâna viitoare se va putea realiza marţi sau miercuri”, a anunţat, duminică, Sorin Ion.

Reamintim că testarea elevilor a fost blocată după doar 2-3 testări pentru că nu au fost suficiente teste. Practic, dintr-un total de 70 de milioane de teste, cât s-a angajat ministerul Educației în octombrie că va cumpăra pentru elevi din toată țara, au fost achiziționate doar 10 milioane de teste rapide antigen, până în data de 14 decembrie.