Octavian Jurma: „Varianta Omicron nu strică Sărbătorile românilor”

Specialistul estimează că numărul cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 nu va creşte de sărbători.

06 dec. 2021, 11:57
Octavian Jurma: „Varianta Omicron nu strică Sărbătorile românilor”

Octavian Jurma, recunoscut pentru previziunile sale apocaliptice, vine cu veşti bune. „Este exclus ca varianta Omicron să poată produce un nou val în România în luna decembrie chiar şi în absenţa acestor măsuri, pentru că dobândirea dominanţei Omicron va dura cel puţin 2-3 săptămâni. Deci luna decembrie va fi relativ liniştită în România la ieşirea din valul 4-Delta”, susţine Octavian Jurma.

Vasluianul infectat cu Omicron nu este lăsat de vecini nici să deschidă geamul, deși stă la etaj. Cum îl verifică polițiștii
Medicul crede că impactul şi extinderea variantei Omicron pot fi diminuate prin vaccinare şi prin utilizarea certificatului verde.

„Dacă însă măsurile de prevenţie pot amână debutul valului 5-Omicron din ianuarie până în februarie, am putea salva mii de vieţi, mai ales dacă acest răstimp va fi folosit pentru vaccinare şi adoptarea certificatului verde. Evident rată de vaccinare depinde fundamental de adoptarea certificatului verde, care devine cea mai importantă măsură absenţa din România. Nu doar că lipseşte, dar au fost repetate asigurările publice că nu va fi introdus pentru biserici şi deci nici pentru alte activităţi cu pretenţii simiare de esenţialitate. Aici bătălia este pierdută înainte de a începe”, este concluzia lui Octavian Jurma.

Bilanţ coronavirus 6 decembrie 2021. Doar 800 de cazuri în ultimele 24 de ore! Incidenţa în Bucureşti a ajuns la 1.35
Două cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost descoperite în România. Un număr de 803 cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore şi au fost raportate 54 de decese, a informat, luni, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 6 decembrie 2021, ora 10,00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 803 cazuri de persoane pozitive cu SARS-CoV-2. De asemenea, au fost raportate 54 de decese”, precizează GCS.


loading...