Octombrie este luna cu cea mai mare scădere de preţ la apartamente

Preţul mediu cerut pentru apartamente, la nivel naţional, a înregistrat o scădere cu 2,4% comparativ cu septembrie, ajungând la 1.023 euro/mp util, se arată într-un studiu lunar al site-ului imobiliare.ro, citat de Agerpres.

RomaniaTV.net
01 nov. 2011, 14:24
Octombrie este luna cu cea mai mare scădere de preţ la apartamente

Preţurile apartamentelor sunt cu 4,4% mai mici comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2010, când indicele imobiliare.ro indica valoarea de 1.070 euro/mp.

Cu excepţia Ploieştiului, a fost înregistrată o evoluţie în scădere la nivelul tuturor principalelor oraşe din ţară. Cea mai mare diferenţă de preţ a fost înregistrată la Cluj-Napoca (-4%), iar cea mai mică la Timişoara (-0,1%).

Preţul apartamentelor vechi din Capitală a înregistrat o scădere de 0,9%. În schimb, pe segmentul apartamentelor noi s-a înregistrat o creştere de 1%.

Preţul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucureşti a ajuns, în octombrie, la 1.378 euro/mp util, în creştere cu 1% faţă de luna septembrie. Valoarea actuală este însă cu 3,3% mai mare decât preţul mediu înregistrat pe acest segment în urmă cu un an. În octombrie, apartamentele noi cu două camere s-au scumpit cu 1,9%, iar preţul celor cu trei camere s-a majorat în acelaşi interval cu 1,7%. Garsonierele noi s-au ieftinit însă cu 0,5% în ultimele treizeci de zile.