Ofertele pentru joburi de acasă, la mare căutare în vreme de coronavirus. Numărul de posturi remote disponibile a crescut cu 60 la sută

Joburile remote sau work from home au fost printre cele mai căutate în ultimele două luni, de când pandemia de coronavirus s-a răspândit în România. Pe platforma bestjobs.ro au fost înregistrate peste 500.000 de căutări pentru astfel de locuri de muncă, în creştere cu aproape 40 la sută faţă de luna martie a acestuia an.

RomaniaTV.net
06 mai 2020, 05:18
Ofertele pentru joburi de acasă, la mare căutare în vreme de coronavirus. Numărul de posturi remote disponibile a crescut cu 60 la sută

Şi numărul de joburi remote scoase la concurs de angajatori în aprilie a crescut cu 60 la sută faţă de luna anterioară. Totodată, volumul de aplicări la acest tip de anunţ a crescut cu peste 75 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, transmite Profit.ro.

Jobul cu cele mai multe aplicări în luna aprilie

Jobul care a strâns cele mai multe aplicări în luna aprilie (1.362) vine de la platforma de anunţuri Olx.ro care a căutat să recruteze prin BestJobs moderatori anunțuri, cu desfășurarea activității de acasă.

Angajații din transporturi, financiar și inginerie au continuat să fie activi în căutarea unui nou loc de muncă și în luna aprilie, cu un volum total de căutări pentru aceste domenii de aproape 60.000.

Peste 70% dintre români vor să muncească de acasă câteva zile pe săptămână şi după ridicarea restricţiilor

De asemenea, luna trecută a fost înregistrată o creştere a interesului pentru un job nou din partea candidaților din industriile retail și call center pe fondul creșterii cu aproape 40% a numărului de poziții deschise în aceste domenii, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Și în luna aprilie candidații s-au uitat mai ales la companiile din zona de energie, BPO, farma și tehnologie. Printre companiile care au atras cei mai mulți candidați luna trecută se numără: Enel (3.124 candidați), Genpact (2.316 candidați), Unifarm SA (2.115 candidați), Olx Group (1.637 candidați), Vodafone (1.561 candidați) și Kaufland (1.330 candidați).

O elevă din Vaslui l-a rugat pe primar să-i cumpere un telefon. Cum intenţionează fata să-i plătească edilului gadgetul