Oficial chinez, suspendat din Biroul politic al Partidului Comunist

Bo Xilai, demis luna trecută din funcţia de lider al Partidului Comunist din oraşul-provincie Chongqing, a fost suspendat din Biroul politic al Partidului Comunist Chinez, a anunţat marţi agenţia China Nouă, citată de AFP.

RomaniaTV.net
10 apr. 2012, 20:23
Oficial chinez, suspendat din Biroul politic al Partidului Comunist

„Tovarăşul Bo Xilai este suspectat de încălcări grave ale disciplinei, iar Comitetul Central al Partidului Comunist Chinez a decis suspendarea participării sale în Biroul politic”, a explicat agenţia oficială, care susţine că Bo Xilai este anchetat.

Potrivit agenţiei, soţia oficialului este suspectată de uciderea unui britanic.

„Comitetul central al Partidului Comunist Chinez a decis suspendarea participării sale în Biroul politic şi în Comitetul central”, se arată într-un comunicat oficial.

Bo Xilai, în vârstă de 62 de ani, era membru al Biroului politic şi spera să facă parte din Biroul permanent al Partidului Comunist.

Un fost consilier al său, Wang Lijun, ar fi încercat să obţină azil politic mergând în februarie la un consulat al Statelor Unite. În plus, poliţia chineză a iniţiat o anchetă în legătură cu moartea unui cetăţean britanic, iar soţia lui Bo Xilai este suspectată de implicare în această crimă.