OFICIAL Drogatul din 2 Mai consumase un cocktail de şase substanţe înainte să se urce la volan şi să omoare doi studenţi

Specialiștii Institutului Național de Medicină Legală “Mina Minovici” au finalizat analiza probelor de sânge, în cazul lui Vlad Matei Pascu (19 ani), șoferul care a provocat tragedia din localitatea 2 Mai, pe 19 august.

28 aug. 2023, 08:36
OFICIAL Drogatul din 2 Mai consumase un cocktail de şase substanţe înainte să se urce la volan şi să omoare doi studenţi

Surse oficiale spun că experții au găsit nu mai puțin de șase substanțe psihoactive în organismul tânărului inconștient care, după ce le-a ingerat, s-a urcat la volan și a ucis în 2 Mai doi tineri studenți care mergeau pe jos, spre Mangalia, alături de alți prieteni.

Testul inițial făcut de Poliție a arătat că acesta consumase cocaină, metamfetamine și amfetamine. Potrivit specialiștilor citaţi de Adevarul, șoferul nu ar fi consumat șase droguri diferite, ci un cocktail „fabricat” de traficanții de droguri.

„În momentul când consumatorul cumpără de la dealer o anumită substanță, aceasta poate fi, pe românește, „botezată” cu alte substanțe care pot avea mai mult sau mai puțin efecte psihoactive. De exemplu, cocaina poate fi, să spunem așa, completată cu Fentanyl”, spune Cristian Oprișan, fostul șef al Serviciului Antidrog Constanța, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: De la ce a pornit tragedia de la Crevedia! Greșeala uriașă făcută de un angajat inconștient care a dezlănțuit iadul

El a explicat că și amfetamina, la rândul său, este compusă din alte substanțe de bază, pe care drugtesterul nu le depistează separat, însă laboratorul le evidențiază pe fiecare în parte. De aici provine diferența sesizată de specialiștii de la medicină legală.

„Dealerii în goana lor după câștiguri, pot să diminueze puritatea unor substanțe și din acest motiv vedem și unele reacții care pot apărea de la consumul acestor substanțe: deformarea realității, agitație. Este clar că o persoană în această stare nu poate conduce o mașină”, a declarat specialistul pentru Adevarul.ro.

Vlad Matei Pascu riscă să fie pus sub învinuire și pentru conducerea unui autoturism sub influența substanțelor psihoactive, pe lângă cele de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Citeşte şi: Dan Negru aruncă bomba, după tragedia de la Crevedia! ”Banii sunt motivul pentru care șoferii trec la alimentarea cu GPL”