Oficial: FCSB – Dinamo se joacă pe Arcul de Triumf. De ce a căzut varianta Ghencea, Gigi Becali anunţă dezvăluiri incendiare de la negocieri

FCSB - Dinamo, meci din etapa a doua a Ligii 1, se va juca sâmbătă, 22 iulie, pe arena Arcul de Triumf din București. După blocarea negocierilor pentru punerea în dispoziție a arenei din Ghencea, FCSB a înștiințat deja Liga Profesionistă de Fotbal că partida cu Dinamo se va juca pe stadionul administrat de FR Rugby.

19 iul. 2023, 17:24
Oficial: FCSB – Dinamo se joacă pe Arcul de Triumf. De ce a căzut varianta Ghencea, Gigi Becali anunţă dezvăluiri incendiare de la negocieri
Oficial: FCSB - Dinamo se joacă pe Arcul de Triumf. De ce a căzut varianta Ghencea, Gigi Becali anunţă dezvăluiri incendiare de la negocieri

Oficial: FCSB – Dinamo se joacă pe Arcul de Triumf. „FCSB – Dinamo se joacă sâmbătă de la 21:30 pe Arcul de Triumf. FCSB ne-a informat oficial că poate juca acolo, are toate lucrurile în ordine, inclusiv planul de bilete. Meciul nu se amână”, a spus Justin Ștefan, secretarul general al LPF. Pentru acest meci vor fi scoase la vânzare doar 7.500 de bilete, uar fanii lui Dinamo vor avea o galerie de doar 375 de persoane, 5% din capacitatea stadionului, în conformitate cu protocolul impus de LPF.

Citeşte şi: Decizie istorică pentru suporterii români! FRF vrea să permită consumul de bere pe stadioane

„Într-adevăr, acest stadion, așa cum este el contruit, amplasat, etc, nu e prevăzut pentru meciuri cu grad ridicat de risc, așa cum probabil va fi la FCSB – Dinamo. E un stadion mic, cochet, elegant, construit după un anumit tipar. Noi ne-am dat acordul de principiu pentru a se juca orice meci de fotbal, dar avizul final trebuie să-l ofere Agenția Națională pentru Sport, cea care practic a înlocuit Ministerul Sportului. Noi nu ne putem opune pentru că, așa după cum probabil știți, a fost dată o lege, referitoare la modul în care se face accesul la bazele sportive și dacă există disponibilitate și arena nu e ocupată cu alt eveniment, normal e să dai curs unei solicitări”, a spus Radu Popa, directorul Complexului Sportiv Național Arcul de Triumf, pentru GSP.

Gigi Becali, patrinul lui FCSB, a anunţat că va dezvălui ce s-a întâmplat, de fapt, la negocierile cu CSA Steaua: „Așteptați! Voi face o conferință de presă ori mai pe seară, ori mâine. Le-am dat oamenilor bilet la ordin și garanția de 250.000, dar ei au spus că nu, că la-la-la, că nu mai vor”.

Citeşte şi: Vasile Dîncu îl atacă pe Marcel Ciolacu. „Nu era normal ca FCSB să joace în Ghencea!”

De asemenea, CSA Steaua a emis un comunicat oficial în care explică de ce au căzut negocierile pentru disputarea meciului FCSB – Dinamo pe arena din Ghencea: „Negocierile pentru semnarea contractului de punere la dispoziție a stadionului Steaua au intrat în impas ca urmare a faptului că reprezentanții clubului FCSB au transmis oficial că nu pot prezenta documentele stabilite de comun acord în procesul verbal de negociere, mai exact polița de asigurare acte de vandalism și biletul la ordin avalizat pentru asigurarea protecției gazonului”.