Oficial german, mesaj către Donald Trump: Suplimentarea bugetului militar nu va garanta pacea

Planul Administraţiei Donald Trump de suplimentare a bugetului militar nu va garanta pacea pentru Statele Unite, afirmă Gerd Müller, ministrul german pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare, citat de site-ul agenţiei Associated Press.

RomaniaTV.net
04 apr. 2017, 17:24
Oficial german, mesaj către Donald Trump: Suplimentarea bugetului militar nu va garanta pacea

Gerd Müller a făcut aceste declaraţii cu ocazia prezentării aşa-numitului „Plan Marshall pentru Africa”, concentrat pe îmbunătăţirea creşterii economice, consolidarea securităţii şi a statului de drept.

Referindu-se la decizia Administraţiei Donald Trump de suplimentare a bugetului pentru apărare şi la solicitările în acest sens adresate statelor membre NATO, Muller a precizat: „Oricine pretinde că soluţia este extinderea capacităţilor militare va vedea că nu va beneficia de mai multă pace”.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a propus un buget care prevede suplimentarea cheltuielilor pentru apărare cu 54 de miliarde de dolari şi diminuarea cu 31% a fondurilor Departamentului de Stat şi Agenţiei americane pentru Dezvoltarea Internaţională.

Germania a transmis recent că atingerea unui nivel al bugetului apărării de 2% din PIB nu este posibilă, nici „dezirabilă”, respingând insistenţele în acest sens ale Administraţiei Donald Trump.