OFICIAL. O televiziune urmărită de toţi românii se închide după 11 ani de activitate

TVR HD se închide oficial, la începutul lunii noiembrie, după ce televiziunea publică a trimis către CNA o solicitare în acest sens. TVR HS a început să emită acum 11 ani.

23 oct. 2019, 10:05
OFICIAL. O televiziune urmărită de toţi românii se închide după 11 ani de activitate

TVR HD se închide deoarece TVR 1 și TVR 2 vor trece la formatul HD din 3 niembrie. Până în prezent, TVR HD era singurul loc de la Televiziunea Naţională unde puteau fi difuzate programe filmate în HD.

TVR HD, care a început să emită în iunie 2008, cu ocazia Campionatului European de Fotbal, ca un canal experimental, a primit în 2012 de la CNA o licență prin satelit. Televiziunea a avut o grilă de programe distinctă de a celorlalte televiziuni ale TVR, dar a preluat însă evenimentele importante, de la competiții sportive, la alte transmisiuni, cum ar fi funeralii, vizita Papei etc.

Anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre TVR. Ce posturi va lansa în curând TELEVIZIUNEA PUBLICĂ

În 2017, în mandatul Irinei Radu, s-a vorbit despre transformarea TVR HD într-un post de sport, dar ideea a fost abandonată după venirea Doinei Gradea la şefia TVR.

TVR 1 HD şi TVR 2 HD vor putea fi recepţionate în sistem digital terestru, la nivel naţional (DVBT2); prin satelit, în pachetul emis de SRTv; precum şi în sistem digital, la toţi operatorii de cablu din România.