Oficiali UE: Dozele de vaccin COVID vor fi insuficiente populaţiei până în anul 2022

Mai mulți oficiali UE au declarat în cadrul unei sedințe interne faptul că doar o parte din populația Uniunii Europene poate fi vaccinată împotriva COVID până în anul 2022, conform unor surse. Informația a fost confirmată și de sursele Reuters.

RomaniaTV.net
28 oct. 2020, 13:51
Oficiali UE: Dozele de vaccin COVID vor fi insuficiente populaţiei până în anul 2022

De asemenea, aceștia și-au exprimat îngrijorara cu privirea la posibilitatea unui eșec al formulei sau la insuficiența dozelor produse, conform Mediafax.

Citește și: Ursula von der Leyen: „Acest Crăciun va fi un Crăciun diferit”. Preşedintele CE vrea „măsuri îndrăzneţe” anti-Covid

”Nu vor exista suficiente vaccinuri Covid-19 pentru întreaga populaţie până la finalul anului 2021″, le-ar fi transmis luni diplomaţilor un oficial al Comisiei Europene, în timpul unei şedinţe cu uşile închise.

O a doua sursă a confirmat informaţiile pentru Reuters, cu toate acestea purtătorul de cuvânt al CE nu a oferit comentarii pe moment.

Uniunea Europeană a rezervat peste un miliard de doze din viitorul vaccin anti-Covid dezvoltat de trei companii farmaceutice. În prezent, oficialii europeni negociază cu alte companii pre-comanda unui alt miliard de flacoane.

42 de vaccinuri sunt în pregătire în toată lumea

Zeci de companii, de la startup-uri din domeniul biotehnologiei până la Big Pharma, se întrec în cursa pentru un vaccin sigur şi eficient împotriva COVID-19.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a identificat 42 de „vaccinuri candidate” în stadiul testelor clinice, faţă de 11 câte erau la jumătatea lunii iunie. Zece dintre ele se află în cel mai avansat punct din „faza 3” de testare, punct în care este verificată eficacitatea vaccinului la scară largă, în general pe zeci de mii de persoane de pe mai multe continente.

Compania americană de biotehnologie Moderna, o colaborare americano-germană între BioNTech şi Pfizer, câteva laboratoare farmaceutice chineze controlate de stat şi un proiect european coordonat de Universitatea Oxford şi de compania AstraZeneca se numără printre cei mai promiţători actori implicaţi în cursa pentru vaccin.