Oja semipermanentă: Ce este și cum să o faci singură?

Mâinile bine îngrijite sunt ca o carte de vizită pentru orice femeie care se respectă. Vestea bună este că tendințele actuale în designul unghiilor fac mai ușor să ai grijă de unghiile tale. În același timp, alegem și noi înșine lungimea unghiilor și atât unghiile lungi, cât și cele scurte pot fi colorate cu oja semipermanentă. În acest sezon, manichiura cu oja semipermanentă intră cu încredere în modă. Arată grozav atât pe unghiile lungi, cât și pe cele scurte. 

08 feb. 2023, 10:26
Oja semipermanentă: Ce este și cum să o faci singură?

Principalul său avantaj este durabilitatea, deoarece oja semipermanentă rămâne pe unghii 20-30 de zile. Unghiile nu au nevoie de îngrijire specială. Este suficient să aplici doar o cremă hidratantă și ulei pentru a înmuia cuticulele. Manichiura cu oja semipermanenta este ideală pentru femeile ocupate care nu au mult timp pentru a-și actualiza regulat manichiura.

 

Oja semipermanentă – Particularități

Care este diferența dintre o manichiură cu oja semipermanentă și una cu oja semipermanentă? Să începem cu faptul că există o bază, apoi un lac pentru culoare și o acoperire. Toate acestea îi asigură durabilitatea. Există asemănări cu oja semipermanentă în ceea ce privește uscarea sub o lampă UV. Acolo se aplică doar lac, iar la oja semipermanentă, pe lângă lac, există și o bază și o acoperire. Și această bază are o textură vâscoasă, deoarece este de obicei pe bază de gel sau acrilic. Dar datorită acestui strat este posibil să salvezi unghia, mai precis, smalțul, de la deteriorare.

 

Manichiura cu oja semipermanentă – Cum se face?

Cel mai simplu este sa mergi la un salon de înfrumusețare care face și manichiura semipermanentă. Un astfel de serviciu este acum destul de solicitat. Cererea pentru acest tip de manichiură este mare, astfel încât costul poate afecta bugetul familiei. Pentru a economisi bani pe termen lung, te poți înarma cu instrumentele necesare și îți poți face manichiura acasă. Pentru aceasta vei avea nevoie de oja semipermanent, lampa UV, clește, pilă de unghii și alte instrumente. Cu ajutorul cleștilor și a foarfecelor, este necesar să dai unghiilor forma dorită. Apoi, tai marginile cu o pilă de unghii.

Există două moduri de a îndepărta cuticula: folosind un gel care înmoaie pielea, sau folosind foarfece sau freza de unghii. A doua opțiune este o manichiură tăiată. Eficacitatea sa este acum pusă la îndoială. Experții din lumea modei și a frumuseții sunt înclinați spre varianta conform căreia cuticula nu trebuie tăiată, astfel încât să nu crească înapoi. Este suficient să o îndepărtezi cu un gel. Când unghiile sunt într-o stare bine îngrijită, atunci poți începe lăcuirea. Pentru a face acest lucru, aplică mai întâi baza pe unghii, apoi uscă sub o lampă UV. Apoi aplică oja semipermanentă și uscă din nou. Apoi aplică un strat superior și uscă din nou și manichiura ta este gata.

 

Opțiuni de nail art

O abundență de strasuri, compoziții complexe cu desene nu mai sunt la modă acum. Poți alege în siguranță o ojă semipermanentă monocromatică precum roșu, violet, verde și nuanțe ale acestora. Daca vrei ceva distractiv, atunci poţi face o manichiura franțuzească. Poți combina orice manichiură în două culori, și nu doar clasicul alb+bej.