Oktoberfest, la început. S-a dat startul celui mai mare festival al berii VIDEO

S-a dat startul celui mai mare festival al berii din lume, Oktoberfest. Festivalul, aflat la a 179-a ediţie, va ţine până pe 7 octombrie, iar organizatorii aşteaptă peste şase milioane de vizitatori, din întreaga lume.

RomaniaTV.net
23 sept. 2012, 11:24
Oktoberfest, la început. S-a dat startul celui mai mare festival al berii VIDEO

În aplauzele mulţimii, primarul Munchen-ului a dat cep primului dintre miile de butoaie cu bere ce vor fi golite în următoarele două săptămâni. Edilul i-a dat prima halbă premierului landului Bavaria.

Mulţi dintre vizitatori au aşteptat în ploaie deschiderea festivalului.

În jur de 12.000 de ospătari şi ospătăriţe servesc clienţii în 35 de corturi, dintre care cel mai mare poate adăposti 10.000 de persoane.

Românii nu se dau în vânt cu marea petrecerea a nemţilor Oktoberfest. Puţinele firme de turism care propun pachete turistice cu ocazia acestui eveniment trimit anual câteva zeci de turişti în Germania. Un pachet turistic pentru Oktoberfest, Germania, sare de 500 de euro.

VEZI OFERTE PENTRU A AJUNGE LA OKTOBERFEST

Cât se bea la un Oktoberfest

Anul trecut, sărbătoarea de 16 zile a atras 6,9 milioane de vizitatori, aproape de recordul de 7,1 milioane stabilit în 1985, la aniversarea a 175 de ani de la prima ediţie. În pofida popularităţii Oktoberfest, cel mai mare festival la nivel global, marea majoritate a participanţilor sunt germani. Turiştii străini reprezintă doar 20% din numărul total de vizitatori.

Consumul de anul trecut a ajuns la 7,5 milioane litri de bere, un nou maxim istoric, iar perspectivele vânzărilor din acest an sunt „strălucitoare”, notează UniCredit într-o analiză despre tradiţia