Olaf Scholz, avertisment de ultimă oră!”Trebuie să fim pregătiţi pentru o escaladare a războiului în Ucraina!”

Cancelarul german Olaf Scholz declarat marți că Germania trebuie să fie pregătită pentru o escaladare a situaţiei în Ucraina.

22 nov. 2022, 18:55
Olaf Scholz, avertisment de ultimă oră!”Trebuie să fim pregătiţi pentru o escaladare a războiului în Ucraina!”

Olaf Scholz a avertizat că țara sa trebuie să fie pregătită pentru o escaladare a situației din Ucraina.

„Având în vedere evoluţia războiului şi eşecurile vizibile ale Rusiei în creştere trebuie să fim pregătiţi pentru o escaladare. Aceasta ar putea include distrugerea infrastructurii”, a spus cancelarul german la o conferinţă la Berlin, găzduită de ziarul Sueddeutsche Zeitung.

Citiți și: Surpriză: Olaf Scholz și afaceriștii germani, la negocieri în China, cu Xi Jinping

În timpul vizitei sale în China, la începutul acestei luni, Olaf Scholz și președintele chinez Xi Jinping au condamnat amenințările de utilizare a armelor atomice în Ucraina, conform Reuters.

Cancelarul german a spus că fondul de apărare de 100 de miliarde de euro (102,76 miliarde de dolari) anunțat în urma invaziei Rusiei a fost rezultatul unei lecții învățate pentru a construi stocurile de apărare ale armatei germane.

Deplasarea lui Olaf Scholz în China a avut loc în contextul în care tensiunile sociale din Germania continuă să crească, iar statul din centrul UE se îndreaptă către recesiune.

În ceea ce privește relația cu Olaf Scholz cu Vladimir Putin, Recep Erdogan, președintele Turciei, a dezvăluit faptul că liderul german ar fi interesat de o soluție de mijloc.

De asemenea, cancelarul german a respins acuzațiile că Germania și-ar reduce sprijinul militar pentru Ucraina și a promis că va continua să ofere asistență regimului de la Kiev.

„Am livrat tot ce aveam: sisteme antitanc și antiaeriene, mine, tunuri, tone de muniție și ajutoare neletale. De atunci am trecut la sisteme mai complexe și de mare valoare. Obuziere autopropulsate, lansatoare multiple, sisteme de rachete, sisteme antiaeriene, radare. Unele dintre aceste sisteme sunt atât de noi încât doar foarte puține au fost produse și unele dintre ele nici măcar nu au fost introduse în Bundeswehr (n.r. Armata Germaniei)”, declara Olaf Scolz în luna august, potrivit Ukrinform.

Citiți și: Promisiunea făcută Ucrainei de cancelarul Olaf Scholz: „Vom livra armament atât de nou încât nu a intrat încă în dotarea armatei germane”