Olanda, prima ţară din vestul Europei care vrea să instituie carantina toamna aceasta. Experţii guvernamentali recomandă lockdown-ul

Principala comisie de experţi epidemiologi din Olanda a recomandat joi impunerea carantinei pentru combaterea coronavirusului. Este prima oară în această toamnă când se preconizează o astfel de măsură în vestul Europei.

11 nov. 2021, 17:39
Olanda, prima ţară din vestul Europei care vrea să instituie carantina toamna aceasta. Experţii guvernamentali recomandă lockdown-ul

Guvernul interimar din Olanda, condus de premierul Mark Rutte, urmează probabil să ia vineri o decizie privind noile măsuri, după recomandarea Echipei de Gestionare a Epidemiilor, comisia de experţi, a transmis radioteleviziunea NOS. Guvernul acţionează de multe ori conform recomandărilor comisiei, dar nu întotdeauna, remarcă Reuters.

Conform propunerii experţilor, şcolile ar urma să rămână deschise, precizează sursa citată.

Carantina a fost considerată de neconceput în multe ţări dezvoltate după campaniile de vaccinare, chiar dacă numărul de cazuri a atins noi recorduri. State cum ar fi Regatul Unit contează pe doze de rapel pentru creşterea imunităţii şi pentru a evita suprasolicitarea sistemelor de sănătate pe timpul iernii.

Citeşte şi Octavian Jurma susţine carantina naţională: „Măsurile anunţate săptămâna trecută sunt banale şi aproape jignitoare în contextul epidemiologic în care ne aflăm”

În Olanda s-au administrat până acum doze de rapel doar unui grup mic de pacienţi cu sisteme imunitare slabe. Deşi rata de vaccinare a adulţilor este de aproape 85%, unele spitale olandeze au fost nevoite să reducă îngrijirile obişnuite pentru a trata cazurile de coronavirus.

De săptămâna trecută, în Olanda este din nou obligatoriu portul măştilor de protecţie şi s-a extins lista obiectivelor unde accesul este permis doar cu „paşaportul COVID”, care atestă vaccinarea sau obţinerea unui rezultat negativ la testare.

Institutul naţional de sănătate (RIVM) a raportat marţi o creştere cu 45% a numărului săptămânal de cazuri, la 76.790, adică peste 400 la 100.000 de locuitori.

Citeşte şi Andrei Caramitru: „Circulă informaţia că Şoşoacă ar fi vaccinată. Simion nu a stat în carantină în Londra, asta se poate doar dacă eşti vaccinat”


loading...
Partenerii noștri