Olandezii au raportat primul deces după reinfectarea cu COVID-19

O femeie în vârstă de 89 de ani din Olanda a murit după ce a contractat COVID-19 a doua oară, au raportat luni cercetătorii. Este pentru prima dată când s-a înregistrat un deces după reinfectarea cu coronavirus, potrivit bnonews.com.

RomaniaTV.net
13 oct. 2020, 08:27
Olandezii au raportat primul deces după reinfectarea cu COVID-19

Pacienta suferea de un tip rar de cancer al celulelor albe din sânge, care este tratabil, dar incurabil.

Cercetătorii au spus că femeia a ajuns la urgenţe la începutul acestui an, cu febră și tuse severă. A fost testată pozitiv cu coronavirus și a rămas internată cinci zile, după care simptomele ei au dispărut, cu excepția oboselii persistente.

Aproape două luni mai târziu, la doar două zile după ce a început o nouă serie de chimioterapie, a avut febră şi tuse. Ea a fost testată din nou pozitiv cu coronavirus, în timp ce testele pentru anticorpi au ieşit negative în zilele 4 și 6. „În ziua 8, starea pacientului s-a înrăutăţit, iar două săptămâni mai târziu a murit”, au spus cercetătorii.

După ce s-au testat probe de la ambele infecții, s-a confirmat că structura genetică a fiecărui virus a fost diferită într-un grad în care nu poate fi explicat. Aşa s-a constatat că femeia fusese reinfectată cu coronavirus.

Până în prezent, cercetătorii au confirmat doar 23 de cazuri de reinfecție, dar în toate, pacienţii și-au revenit.

Cercetarea asupra reinfectiilor este limitată din cauza volumului de muncă. Persoanele cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, pot continua să fie pozitve timp de câteva luni fără să se infecteze.

Cercetătorii au nevoie de probe de la ambele infecții pentru a confirma dacă structura genetică a virusului este diferită.