Olandezul acuzat că a ucis-o pe fetiţa din Dâmboviţa, dat de gol de aplicaţia GOOGLE MAPS

Olandezul acuzat că a ucis-o pe Adriana, fetiţa de 11 ani din Dâmboviţa, a fost dat de gol de aplicaţia GOOGLE MAPS. Aceasta le-a indicat anchetatorilor toate locurile prin care a trecut criminalul.

RomaniaTV.net
24 sept. 2019, 07:32
Olandezul acuzat că a ucis-o pe fetiţa din Dâmboviţa, dat de gol de aplicaţia GOOGLE MAPS

Olandezul a fost de acord să-şi transmită din telefon datele privind locurile prin care a fost în timpul vizitei în România. Mai exact, olandezul i-a trimis poliţistului din Dâmboviţa, care l-a contactat duminică pe Whatsapp, istoricul din aplicaţia Google Maps. Aşa au văzut anchetatorii locurile prin care acesta a umblat, iar într-unul dintre ele au găsit şi trupul neînsufleţit al micuţei Adriana, potrivit România TV

Anchetatorii au suspiciunea că olandezul a acţionat în mai multe judeţe. 

Procurorul general Bogdan Licu a declarat marţi dimineaţă, referindu-se la cazul fetiţei de 11 ani ucise la Gura Şuţii, că autorităţile române nu au încă dovada oficială că cetăţeanul olandez suspectat de uciderea fetei s-a sinucis.

”Ne axăm pe traseul pe care l-a avut în România şi încercăm să indentificăm locurile în care a fost , incercăm să identificăm eventuali complici”, a declarat procurorul general, amintind că, în premieră, după cazul Caracal, a fost declanşat cel mai amplu control tematic din istoria Ministerului Public, fiind verificate toate cazurle dispariţiile din ultimii zece ani.

Procurorul general a relatat că discuţiile poliţiştilor cu suspectul s-au desfăşurat când acesta era deja pe aeroportul din Amsterdam, iar procurorul de caz nu a ştiut despre conversaţia poliţistului cu suspectul.

Conform lui Bogdan Licu, la începutul anchetei, legăturile cu autorităţile olandeze s-au desfăşurat la început informal. El a precizat că autorităţile de la Bucureşti nu au fost alertate privind acest individ, faptul că ar veni în ţară sau că ar fi cercetat în Olanda pentru infracţiuni sexuale.