Olena Zelenska, dezvăluiri din casa preşedintelui. „Fiul nostru de 9 ani îi dă sfaturi militare lui Volodimir. Ce tancuri, ce avioane trebuie să cumpere…”

Olena Zelenska, soția președintelui Ucrainei, spune că vorbește „deschis” despre război cu copiii ei și a dezvăluit pentru Daily Mail că fiul ei în vârstă de 9 ani îi dă sfaturi tatălui său în chestiuni militare.

02 iun. 2022, 10:10
Olena Zelenska, dezvăluiri din casa preşedintelui. „Fiul nostru de 9 ani îi dă sfaturi militare lui Volodimir. Ce tancuri, ce avioane trebuie să cumpere…”

Olena Zelenska spune că încearcă să fie „onestă” cu copiii ei cu privire la conflictul în curs și la „separarea” lor de tatăl lor, în timp ce acesta conduce rezistenţa împotriva invaziei ruse. Copiii cuplului prezidenţial, Oleksandra, 17 ani, și Kyrylo, 9 ani, sunt conștienți de ceea ce se întâmplă, iar fratele mai mic a început chiar să-și dezvăluie tatălui lor gândurile despre ce ar trebui să facă forțele armate ucrainene.

Vorbind cu jurnaliştii, ea a adăugat că Rusia încearcă să „distrugă conştiinţa noastră naţională ucraineană” ca parte a invaziei sale nedrepte şi ilegale a ţării.

„Din fericire, am reușit să ne organizăm viața în așa fel încât copiii să nu fie nevoiți să plece nicăieri, iar eu să nu fiu nevoită să plec de lângă ei. Bineînțeles, fiica noastră este absolventă de școală, suntem cu toții îngrijorați. Aceasta este o etapă importantă în viața ei și, din păcate, se întâmplă într-un moment atât de dificil în viața familiei noastre și în viața țării noastre în general. Nu va fi niciun bal de absolvire. Nu se va întâmpla nimic. Vom absolvi liceul de la distanță. Dar ea va aplica la universitate în Ucraina”, a spus soţia lui Zelenski, citată de Daily Mail.

Citeşte şi Primele imagini cu Olena Zelenska şi Volodimir Zelenski împreună de la începutul războiului

Cu fiica mea cea mare este mai ușor să vorbesc despre război, ea este deja adultă. Citește totul, vede totul și știe ce victorii trebuie să obținem pentru a pune capăt războiului. Este diferit cu fiul meu, el este un politolog în creștere… Ştie totul, ne dă sfaturi militare, ce ar trebui să cumpărăm…”, a mai spus Olena Zelenska.

Kyrylo îi dă sfaturi inclusiv tatălui său… Ce tancuri, avioane, elicoptere trebuie să cumpărăm, ce ne lipsește. Ce țări ne ajută prost, ce țări ne ajută bine. Este un expert militar, poți vorbi cu el despre asta luni de zile„, a mai dezvăluit soţia preşedintelui ucrainean.

Citeşte şi Olena Zelenska: Ucraina a avut ghinionul să aibă un vecin cum este Rusia, care îşi arată frăţia „cu rachete şi teroare”