Primele imagini cu Olena Zelenska şi Volodimir Zelenski împreună de la începutul războiului

Soţii Zelenski au asistat la funeraliile lui Leonid Kravciuk, primul preşedinte al Ucrainei de după ruperea de URSS.

17 mai 2022, 19:20

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a apărut alături de soţia sa Olena Zelenska pentru prima dată de când Rusia a invadat Ucraina în urmă cu aproape trei luni, cuplul prezidenţial fiind fotografiat marţi, la ceremonia de înmormântare a primului preşedinte al ţării după câştigarea independenţei, Leonid Kravciuk, la Kiev, relatează Daily Mail.

Lovitură grea pentru Putin, armata lui Zelenski a obţinut o victorie zdrobitoare

Soţii Zelenski păreau calmi, dar epuizaţi, în timp ce se îndreptau să depună flori la sicriul lui Leonid Kravciuk, primul preşedinte al Ucrainei, după ce ţara a obţinut independenţa după prăbuşirea Uniunii Sovietice în 1991 şi care a rămas în funcţie până în iulie 1994. El a murit pe 10 mai, la vârsta de 88 de ani, după o ”suferinţă îndelungată”.

Îmbrăcat în haine de doliu, în loc de hainele militare kaki, care au devenit emblematice de la începutul invaziei ruse în Ucraina, preşedintele Zelenski a mers alături de soţia sa spre sicriul fostului lider ucrainean.

Alţi oficiali ucraineni au participat alături de cuplul prezidenţial, inclusiv primarul Kievului, Vitali Kliciko, la ceremonia de înmormântare, care a avut loc, marţi, în ”Casa ucraineană”, cel mai mare centru internaţional de expoziţii şi convenţii din Kiev, un oraş care încearcă din răsputeri să îşi revină în urma luptelor grele care au fost purtate pe teritoriul său.

Zelenski a spus că Macron i-a cerut să renunţe la unele teritorii pentru a-l ajuta pe Vladimir Putin să salveze aparenţele. Reacţia Palatului Elysée
Apariţia Olenei Zelenska are loc la o lună după ce Prima Doamnă a dezvăluit că a vorbit doar la telefon cu soţul ei de când a izbucnit războiul, temându-se că prezenţa ei şi a copiilor săi în capitala ucraineană îi va expune pericolului de a fi ucişi.

Nu este clar când Prima Doamnă a Ucrainei s-a întors la Kiev, dar cuplul prezidenţial a petrecut cel puţin cele şase săptămâni departe unul de celălalt.

Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, acuză Rusia că ”poartă război împotriva copiilor” ucraineni şi ”viitorului” întregii ţări 

Olena Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei, a acuzat Rusia că ”poartă război împotriva copiilor” ucraineni şi ”viitorului” întregii ţări. Cel puţin 3 persoane au murit şi alte 12 au fost rănite în urma unor bombardamente ale forţelor ruse care au vizat o şcoală şi un internat de în oraşul Novhorod-Siverskîi, din nordul ţării, a mai declarat Zelenska, potrivit CNN.

Soţia preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, Olena Zelenska, compară, într-un interviu acordat CNN, traiul în Ucraina în această perioadă complicată cu ”mesul pe sârmă”. Ea spune că trebuie să continue să aibă grijă de copii, de refugiaţi, cei cei cu probleme speciale şi asta o face să meargă mai departe. Zelenska nu şi-a văzut soţul de mai mult de o lună şi doar vorbeşte cu el la telefon, fiind prea periculos pentru ea şi copii să stea în acelaşi loc cu echipa preşedintelui. Întrebată de ce nu pleacă din Ucraina, fiind a doua ţintă a ruşilor, ea a afirmat: ”Ţinta numărul unu suntem noi toţi”. În plus, ea cere tuturor să nu lase ca războiul din Ucraina să devină o rutină, iar victimele simple statistici.