Olguța Vasilescu caută performeri pentru Târgul de Crăciun pe care să nu-i plătească. Ce ofertă de nerefuzat are primărița pentru artiști

Olguța Vasilescu caută performeri care să presteze gratis la cel mai mare Târg de Crăciun văzut vreodată în mandatul primăriței de la Craiova.

21 oct. 2023, 10:20
Olguța Vasilescu caută performeri pentru Târgul de Crăciun pe care să nu-i plătească. Ce ofertă de nerefuzat are primărița pentru artiști
Olguța Vasilescu caută artiști care să presteze pro bono la Târgul de Crăciun

Olguța Vasilescu vine cu o ofertă de nerefuzat. Toți artiștii stradali, actorii, dresorii, cascadorii sau înghițitorii de săbii care nu sunt ocupați în perioada sărbătorilor sunt așteptați să performeze pro bono la Târgul de Crăciun de la Craiova.

Performerii vor trebui să participe la un casting, iar cei care vor trece de probe vor fi promovați pe Tik Tok, Facebook sau Instagram, de însăși Primăria Craiova.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu a început pregătirile pentru Târgul de Crăciun și a instalat primele luminițe în Craiova: „Avem de montat aproape 2 milioane de beculețe”

Olguța Vasilescu promite că „artiștii selectați vor fi promovați ulterior de către municipalitate prin mijloacele specifice (site-ul instituției, rețele de socializare, mass-media etc.)”.

Artiștii ar urma să fie recompensați prin promovări în mediul online, în ziarele și la televiziunile locale, naționale și, poate, internaționale, precum și pe site-ul oficial al municipalității. Nu se specifică, însă, dacă tot gratuit.

Totodată, performerii care vor fi selectați vor primi autorizații de desfășurare a activităților artistice, pe perioada sărbătorilor de iarnă, în Piața Mihai Viteazul și Piața Frații Buzești, c posibilitatea ca aceste autorizații să fie prelungite ulterior.

„Doritorii se pot înscrie online, în perioada 20 octombrie – 3 noiembrie 2023, accesând formularul on-line care se regăsește atât pe site-ul Primăriei – www.primariacraiova.ro, cât și al Casei de Cultură “Traian Demetrescu”. Activitățile artistice propuse pot fi din aria artelor plastice, precum și a artelor performative (teatru, dans, muzică, pantomimă, clownerie)”, scrie în comunicatul remis presei.

Citește și: Olguța Vasilescu a decis: vrea al treilea mandat de primar, după patru mandate de parlamentar

Audițiile vor avea loc în data de 7 noiembrie 2023 la sediul Casei de Cultură „Traian Demetrescu”, Strada Traian Demetrescu, nr. 31 și vor consta în prezentarea unor momente sau, în cazul artelor plastice, într-o demonstrație practică a abilităților.

Autorizațiile emise în urma audițiilor vor fi valabile în perioada 17 noiembrie 2023 – 1 ianuarie 2024.