Olguţa Vasilescu, despre dezastrul provocat de ploile torenţiale în Craiova: „A fost groaznic, aşa ceva nu s-a mai întâmplat. Clima s-a schimbat în ultimii ani”

Ploaia torențială a făcut dezastru marţi după-amiază în Craiova. Din cauza precipitaţiilor abundente, străzile oraşului au ajuns sub ape. Olguţa Vasilescu a declarat că aşa ceva nu s-a mai întâmplat în Craiova.

09 iun. 2021, 15:43
Olguţa Vasilescu, despre dezastrul provocat de ploile torenţiale în Craiova: „A fost groaznic, aşa ceva nu s-a mai întâmplat. Clima s-a schimbat în ultimii ani”
Olguţa Vasilescu, despre dezastrul provocat de ploile torenţiale în Craiova: "A fost groaznic, aşa ceva nu s-a mai întâmplat"

Olguţa Vasilescu, despre dezastrul provocat de ploile torenţiale în Craiova. Edilul spune că în aceste momente situaţia este sub control, însă marţi după-amiază toate canalizările erau peste limita admisă.

Olguţa Vasilescu, despre dezastrul provocat de ploile torenţiale în Craiova: A fost groaznic

Citeşte şi Imagini incredibile de la Craiova. Oraşul, sub ape după o ploaie torenţială. Fotografiile au devenit virale – FOTO şi VIDEO

„In acest moment este totul sub control. Am avut două ore critice ieri, atunci cand a plouat cu grindina. Am actionat cu toate echipajele pentru a-i ajuta pe cetateni. Toate canalele erau peste limita admisa, unul dintre canale a explodat iar strada respectiva s-a surpat.  Se lucreaza pentru a se repara conducta de canalizare. A fost groaznic. Cei de la compania de apa spun ca nu au avut niciodata o asemenea situatie in Craiova.

Trebuie schimbata toata canalizarea. Clima s-a schimbat în ultimii ani”, a declarat Olguţa Vasilescu la România Tv.

Municipiul Craiova a fost marți, până la ora 18.30, sub avertizare Cod Portocaliu de ploi torențiale, fiind înregistrate averse ce au cumulat 35-50 l/mp, descarcari electrice, vijelie, grindina de dimensiuni medii.

Mai multe străzi din oraș au fost inundate, iar copacii rupți de vânt au făcut probleme.

„In urma ploii cu grindină de azi, peste 80 litri per metru pătrat, s-au produs mai multe pagube la străzi, case și instituții ale statului. Toate canalele care rețin apele pluviale au depășit cota de avarie, făcând canalizarea să refuleze în mai multe zone din oraș. Au fost închise pasajele și s-a oprit circulația tramvaiului după ce un plop s-a prăbușit peste firele de înaltă tensiune. Mai multe persoane au fost ajutate de polițiștii locali să ajungă în siguranță acasă după ce aleile din Grădina Botanică au fost inundate. Am solicitat ISU să intervină alături de CAO în zone calamitate, în sprijinul cetățenilor.”, a spus primarul Craiovei marţi după-amiază.

Citeşte şi AVERTIZARE METEO. COD GALBEN de ploi, vijelii şi grindină. Este vizat şi Bucureştiul