AVERTIZARE METEO. COD GALBEN de ploi, vijelii şi grindină. Este vizat şi Bucureştiul

AVERTIZARE METEO. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi dimineaţă, avertizare meteo COD GALBEN de ploi însoţite de descărcări electrice, vijelii şi grindină.

08 iun. 2021, 10:31
AVERTIZARE METEO. COD GALBEN de ploi, vijelii şi grindină. Este vizat şi Bucureştiul

AVERTIZARE METEO.  COD GALBEN: Interval de valabilitate: 08 iunie, ora 11:00 – 08 iunie, ora 21:00

Avertizare meteo. COD GALBEN de ploi şi vijelii până marţi seară

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și Orientali, Oltenia, vestul și nordul Munteniei și estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Notă:  Manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi și în restul Munteniei, precum și în Dobrogea și Moldova, dar pentru intervale mai scurte de timp.

Citeşte şi Prognoza meteo 8 iunie. Temperaturi de vară şi furtuni puternice în mare parte din ţară

În intervalul 08 iunie, ora 11:00 – 11 iunie, ora 23:00, meteorologii au emis o informate meteo de instabilitate atmosferică. În perioada menţionată, sunt aşteptate averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

Potrivit meteorologilor, instabilitatea atmosferică va fi accentuată până la sfârșitul săptămânii.

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREŞTI în intervalul 08.06.2021 ORA 11:00 – 11.06.2021 ORA 23:00

Îndeosebi în cursul după-amiezelor și al serilor de marți, miercuri, joi și vineri (08, 09, 10 și 11 iunie) vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 5…15 l/mp și izolat posibil peste 20…25 l/mp. Temperaturile maxime vor fi de 26…27 de grade, iar cele minime de 13…16 grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO. Luna iunie continuă să fie capricioasă, cu vreme instabilă şi ploi în fiecare după-amiază


loading...
Partenerii noștri