Olguţa Vasilescu, despre majorarea pensiilor cu 40%: „Se poate constata că această majorare a avut loc”

Fost ministru al Muncii, Olguţa Vasilescu a declarat că majorarea pensiilor cu 40% a fost deja efectuată. Cu toate acestea, Primarul Craiovei susţine că încă nu a fost aplicată legea 127, care prevede şi eliminarea inechităţilor din sistemul de pensii.

14 mai 2023, 09:20
Olguţa Vasilescu, despre majorarea pensiilor cu 40%: „Se poate constata că această majorare a avut loc”

Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii,  a explicat că majorarea pensiilor cu 40% a fost, deja, efectuată. Doar că aceasta s-a realizat treptat, cu o creştere de câte 10 procente, conform bugetul.ro

„S-a efectuat acea majorare de 40%. Dacă se iau în considerare toate majorările de pensii implementate după adoptarea Legii nr. 127, se poate constata că această majorare a avut loc. Problema constă în faptul că s-a realizat treptat, câte 10% la fiecare pas, dar se confruntă cu o altă problemă, și anume neaplicarea încă a Legii nr. 127″, a spus Olguţa Vasilescu.

Citeşte şi Veste excelentă pentru milioane de femei din România. Când vor primi bonusul de 2.000 de lei

Fostul ministru a trecut în revistă toate majorările care au avut loc în timpul mandatului său, precizând că rămâne în continuare de rezolvat problema inechităţii.

„În timpul mandatului meu ca ministru, pensiile au crescut cu 60%, iar pensia minimă a înregistrat o creștere de 78%, urmată, desigur, de această majorare despre care discutăm acum. Legea nr. 127 acoperă mult mai multe aspecte și abordează inechitățile care ar putea fi rezolvate.”, a declarat Olguţa Vasilescu.

Citeşte şi O nouă înșelătorie la care apelează escrocii de energie electrică. Ce să faceți ca să nu vă lăsați păcăliți

Vasilescu a scos în evidenţă faptul că inechităţile din sistemul de pensii ar fi putut fi eliminate, deja, dacă nu s-ar fi pierdut 2 ani în care s-a bătut pasul pe loc.

„Adevărul este că situația nu stă așa. Legea nr. 127 abordează exact acest aspect, dar, din păcate, nu a fost pusă în aplicare deoarece recalcularea pensiilor a fost întârziată timp de doi ani și abia în 2021, dacă nu mă înșel, am început efectiv o reevaluare a dosarelor, introducerea datelor în sistem, astfel încât at unci când se va finaliza reevaluarea tuturor dosarelor de pensii, să poată fi aplicată Legea nr. 127”, a mai spus Lia Olguța Vasilescu.