Olguţa Vasilescu, replică pentru Iohannis: Nu trebuie o altă lege a pensiilor

Publicat: Joi, 05 Decembrie 2019 14:44 // Actualizat: Joi, 05 Decembrie 2019 14:44 // Sursa: romaniatv.net

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, îi transmite preşedintelui Iohannis că nu este necesară o altă lege a pensiilor, în condiţiile în care actuala legislaţie corectează toate inechităţile din sistem, cu condiţia ca toate pensiile să fie recalculate.

"A ieşit şi Klaus Iohannis să se plângă că trebuie o noua lege a pensiilor, fiindcă a noastră nu corectează inechităţile... El spune, de fapt, ce i-a spus ministra Baubau care, de regulă, nu înţelege nimic din acel minister! Reiau: noua lege a pensiilor corectează inechităţile din sistem, dar pentru asta trebuie recalculate toate pensiile. Termenul pentru recalcularea a peste 5 milioane de pensii este anul 2021, când se intră pe noua formulă de calcul care se cheamă VPR (valoare punct referinţă). Nu le trebuie altă lege, trebuie să o aplice pe asta, care nu a intrat în vigoare decât cu creşterea punctului de pensie în 2019 şi ar trebui ca şi în 2020 să crească punctul la 1.775 lei", a scris Vasilescu pe Facebook.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, după întâlnirea de lucru cu premierul şi cu mai mulţi miniştri: O nouă lege a pensiilor ar fi utilă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că o nouă lege a pensiilor ar fi utilă, având în vedere inechităţile semnalate în actuala legislaţie, dar a subliniat că acest lucru nu se rezolvă "într-o lună - două", ci în urma unei analize "serioase şi atente" făcute de Guvern.

"Eu cred că o nouă lege a pensiilor ar fi utilă în condiţiile în care foarte mulţi şi pensionari, şi conducători de instituţii publice semnalează inegalităţi şi inechităţi în actuala lege a pensiilor, dar asta este o chestiune care nu se rezolvă nici într-o lună, nici în două. Sunt convins că Guvernul Orban va face o analiză serioasă, atentă, a chestiunilor şi în măsura în care va fi nevoie de o nouă lege se va discuta la momentul potrivit", a spus Iohannis.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Klaus Iohannis legea pensiilor Lia Olguţa Vasilescu pensii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8332
RON
28 Mar
noapte 6 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H