Olimpiada Internaţională de Matematică: România a obţinut o medalie de aur, una de argint, două de bronz şi două menţiuni speciale

Echipa Statelor Unite ale Americii s-a clasat pe primul loc la Olimpiada Internaţională de Matematică (IMO), care s-a desfăşurat la Cluj-Napoca, iar România s-a clasat pe locul 33.

RomaniaTV.net
13 iul. 2018, 12:13
Olimpiada Internaţională de Matematică: România a obţinut o medalie de aur, una de argint, două de bronz şi două menţiuni speciale

Echipa SUA a obţinut cinci medalii de aur şi una de argint, iar unul dintre concurenţi, James Lin, a obţinut punctajul maxim, 42, câte 7 puncte la fiecare din cele 6 probleme, clasându-se pe primul loc.

Echipa României a ocupat locul 33, cu o medalie de aur, una de argint, două de bronz şi două menţiuni speciale. Echipa României este formată din Ioan Andrei Nicolae (31 de punte, medalie de aur), Ciprian Mircea Bonciocat (30 puncte, argint), Edis Nemiş (22 puncte, bronz), Mihnea Gabriel Doica (21 puncte, bronz), iar menţiuni speciale au obţinut Antonie Ciocan (15 puncte) şi Radu Alexandru Iacob (10 puncte).

Pe echipe, primele trei locuri au fost ocupate, în ordine, de SUA, Rusia şi China.

Vineri a avut loc ceremonia de închidere a IMO 2018, în cadrul căreia a avut loc şi festivitatea de premiere.

Hafez al-Assad, fiul preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad, a obţinut trei punte la IMO 2018 şi s-a clasat pe locul 486 din 615 concurenţi şi pe ultimul loc în echipa ţării sale.

Conform site-ului IMO, Hafez al-Assad a obţinut două puncte la prima problemă din concurs şi un punct la problema a 5-a.

În total au fost şase probleme, cotate cu câte un maximum de 7 puncte fiecare.

La IMO 2018 au participat 615 concurenţi din 110 ţări.

IMO 2018 se desfăşoară la Cluj-Napoca, în perioada 3-14 iulie.