Olimpiade școlare 2023. Când vor susține elevii etapele naționale la Matematică, Fizică și Chimie

Inspectoratele Școlare din țară au stabilit calendarul etapelor locale, județene și naționale ale unor olimpiade școlare care vor avea loc în 2023. Printre ele se află și Matematica, Fizica și Chimia. Datele exacte ale acestor etape au fost publicate încă din luna noiembrie pe site-urile Inspectoratelor Școlare Județene din țară, însă ele nu apar și în calendarele oficiale ale Ministerului Educației.

02 ian. 2023, 19:24
Olimpiade școlare 2023. Când vor susține elevii etapele naționale la Matematică, Fizică și Chimie
Când vor susține elevii etapele naționale la Matematică, Fizică și Chimie

Când vor susține elevii etapele naționale la Matematică, Fizică și Chimie. Mai multe școli din țară au primit adrese din partea Inspectoratelor Școlare Județene prin care au fost stabilite datele sau intervalele de zile în care vor fi organizate etapele locale, județene sau naționale ale unor olimpiade școlare care se vor desfășura în anul 2023.

Citește și Când revin elevii la cursuri pentru modul 3 și când iau vacanța diferențiată pe județe în februarie

Când vor susține elevii etapele naționale la Matematică, Fizică și Chimie

Potrivit unui document publicat pe site-ul  Inspectoratului Școlar Județean Bihor, etapa națională a Olimpiadei de Chimie, ar urma să se desfășoare în perioada 22 și 26 februarie 2023, chiar în săptămâna în care elevii din 29 de județe, dar și din Municipiul București vor fi în vacanță. Deocamdată nu se știe orașul în care va avea loc Olimpiada de Chimie.

Faza națională a Olimpiadei de Matematică pentru clasele V-VI, VII-VIII și IX-XI va fi organizată în perioada 10-14 aprilie, în trei orașe diferite, se arată într-un calendar al Inspectoratului Școlar Județean Mureș, care nu precizează unde va avea loc mai exact această fază, ci doar județele unde vor avea loc, astfel:

  • în județul Ialomița va avea loc faza națională a Olimpiadei de Matematică pentru clasele V-VI;
  • în județul Gorj se va desfășura faza națională a Olimpiadei de matematică pentru clasele VII-VIII;
  • în Craiova se va organiza faza națională pentru elevii din clasele IX-XII.

Tot pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Bihor apare și când se va desfășura etapa națională a Olimpiadei de Fizică. Aceasta ar urma să aibă loc în perioada 10-14 aprilie 2023, la Oradea, fix în vacanța de Paște.

De regulă, etapele școlare și locale ale olimpiadelor sunt fixate în luna februarie a anului în curs, urmând ca în luna martie să fie stabilite etapele județene, apoi cele naționale care este legată de perioada vacanței de Paște.

Deși aceste date se regăsesc încă din luna noiembrie pe site-ul Inspectoratelor Școlare Județene menționate anterior, Ministerul Educației nu a anunțat până acum listele și calendarele oficiale pentru olimpiadele, concursurile și competițiile sportive naționale care se vor desfășura în anul  2023.

Trebuie să precizăm faptul că dacă etapele județene se organizează la nivel de județ în termenele stabilite de către Ministerul Educației, data fazelor naționale este stabilită exclusiv de către Minister.

Citește și Salariile din Educație, majorate cu 10% de la 1 ianuarie 2023. Care sunt veniturile de bază pe fiecare funcție, vechime și grad didactic