Olimpicul Deon Lendore a murit într-un accident de maşină

Deon Lendore, participant de trei ori la Olimpiadă, a murit într-un accident de mașină în Texas, SUA, luni seară, transmite The Guardian.

11 ian. 2022, 22:30
Olimpicul Deon Lendore a murit într-un accident de maşină

Deon Lendore, un cunoscut atlet a murit într-un cumplit accident, la doar 29 de ani. A reprezentat o adevărată inspirație și motivație pentru toți, atât pe teren, cât și în afara acestuia.

Deon Lendore, atletul care a cucerit medalia olimpică de bronz cu ştafeta 4×400 m din Trinidad Tobago, la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, a încetat din viaţă într-un accident rutier în Texas, la doar 29 de ani.

Tragedie imensă: un fotbalist de naţională a murit într-un grav accident rutier. Avea 28 de ani
Lendore a reprezentat Trinidad Tobago la trei Jocuri Olimpice: Londra 2012, Rio 2016 și Tokyo 2020. Pe lângă bronzul câștigat la Londra la 4x400m, el a fost medaliat cu argint la Campionatul Mondial din 2015 (4x400m).

Sportivul, originar din Arima, a câștigat și trei medalii de bronz la Campionatele Mondiale în sală și a fost, de asemenea, medaliat cu bronz la 4×400 la Jocurile Panamericane de la Lima, Peru, în 2019.

Comitetul olimpic din Trinidad-Tobago, citat de cotidianul L’Equipe, a confirmat, marţi, decesul sportivului.

Comitetul Olimpic din Trinidad și Tobago a transmis marți dimineață o actualizare care confirmă decesul olimpicului în vârstă de 29 de ani. „Cuvintele nu pot exprima în mod adecvat tristețea noastră față de pierderea devastatoare și prematură a lui Deon Lendore, de trei ori olimpic și medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice și la Campionatele Mondiale, care a fost o inspirație și o motivație pentru noi toți, atât pe pistă, cât și în afara ei”

„Lupta ruşinii” într-o gală MMA. S-a încheiat în doar 9 secunde: „Există o limită”
„Deon a arborat steagul Trinidad și Tobago cu mândrie, onoare , patriotism și o voință indomptabilă de-a lungul carierei sale, ajutând și inspirând pe mulți. Ne exprimăm cele mai profunde și sincere condoleanțe familiei sale, prietenilor, coechipierilor, antrenorilor, Clubului Abilene , Comunității din Arima și tuturor celor pe care i-ar fi atins”.

„Este o zi tristă pentru Mișcarea sportivă olimpică și a Commonwealth-ului din Trinidad și Tobago.” Lendore a reprezentat Trinidad și Tobago la trei ediții ale Jocurilor Olimpice: Londra 2012, Rio 2016 și Tokyo 2020.

Punctul culminant al carierei sale a fost medalia de bronz de la Jocurile de la Londra, unde a făcut parte din cvartetul care a câștigat bronzul în această probă.

Atletul a fost, de asemenea, medaliat cu argint la Campionatele Mondiale din 2015, a câștigat trei medalii de bronz la Campionatele Mondiale în sală, în timp ce a fost, de asemenea, medaliat cu bronz la 4×400 m la Jocurile Panamericane de la Lima, Peru, în 2019.

Lendore a făcut parte din ştafeta medaliată cu bronz la Londra în 2012 şi din ştafeta vicecampioană mondială în 2015, tot la Londra.

Deon Lendore a participat şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de ştafetă, clasându-se pe locul 8, şi are două medalii de bronz individuale în sală, la Campionatele Mondiale din 2016 şi 2018.