Olivia de Havilland: Legenda a împlinit 100 de ani

Este ultimul superstar în viaţă din vremurile de aur ale Cetăţii Filmului. Şi are în continuare o memorie uimitoare, graţie căreia poate depăna amintiri nepreţuite.

RomaniaTV.net
05 aug. 2016, 09:47
Olivia de Havilland: Legenda a împlinit 100 de ani

Doar Kirk Douglas, cu şase luni mai tânăr decât ea, îi poate sta alături pe soclul celor mai longevive vedete ale Hollywoodului. Cum şi-a sărbătorit Olivia de Havilland incredibila vârstă de 100 de ani pe 1 iulie? Cu stil, printre pahare de şampanie şi prieteni, la Paris, unde trăieşte din anii ’50.

Cu chipul strălucitor şi mai tânăr decât ar crede oricine că poate arăta un chip la celebrarea centenarului, Olivia are în continuare o memorie uimitoare. Ea a rămas în istoria Hollywoodului nu doar ca Melanie, din Pe aripile vântului, la a cărui premieră a fost aplaudată de 300.000 de oameni în 1939, ci şi ca protagonista celei mai aprige vrajbe în familie din lumea mondenă hollywoodiană.

Citeşte şi  Kirk Douglas a donat 50 de milioane de dolari unor organizaţii de caritate

Născută din părinţi britanici în Japonia, a obţinut primul ei mare rol într-un film în 1935, în pelicula Visul unei nopţi de vară, cu James Cagney. Atunci, Olivia şi-a împlinit visul care prinsese prima dată contur tot într-o noapte de vară, pe când avea cinci ani şi descoperise trusa de machiaj pentru scenă a mamei sale, în podul casei. Doamna de Havilland avusese mai multe tentative eşuate de a deveni actriţă, de-asta nu voia ca fiicele sale, Olivia şi Joan, să-i ştie trecutul.

Ei bine, fetele nu doar că au aflat, dar au şi ajuns să fie singurele surori din istoria Hollywoodului care au câştigat Oscarul pentru cea mai bună actriţă, fiecare-n parte… Amândouă au descins în California chiar cu mama lor, atunci când mariajul părinţilor lor începuse să se destrame (tatăl lor a rămas în Japonia, iar după divorţ, s-a recăsătorit cu menajera lor). În California, Olivia a început să urmeze cursuri de teatru, fiind foarte repede remarcată de un asociat al impresarului Max Reinhardt, care căuta o dublură pentru Hermia, din piesa Visul unei nopţi de vară.

Citește pe okmagazine.ro povestea de viață a celebrei actrițe!