Olivia Steer, susţinătoare a NEVACCINĂRII, premiată la Gala Femeilor care Dăruiesc Sănătate. Sponsorii revoltaţi, premiul a fost retras

Olivia Steer a fost premiată, miercuri seara, la "Gala Femeilor care Dăruiesc Sănătate", pentru „rolul său activ în societate”. La eveniment au participat și Rodica Nassar, secretar de stat în Ministerul Sănătății, dar și Răzvan Vulcănescu, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Premiul acordat Oliviei Steer vine în contextul în care România este ţara europeană cu cea mai gravă epidemie de rujeolă şi cu cea mai scăzută rată a vaccinării cu ROR, iar Olivia Steer este cunoscută pentru poziţia sa vehementă anti-vaccinare. Atât Medicover cât şi AquaCarpatica au spus că se delimitează de eveniment şi că susţin vaccinarea.

RomaniaTV.net
19 apr. 2018, 12:57

UPDATE: În urma valului de critici iscat în urma anunțării câștigătorilor în cadrul Galei Femeilor care Dăruiesc Sănătate, organizatoarea evenimentului a anunțat pe pagina de Facebook că premiul a fost retras. „Singurul motiv pentru care Olivia Steer s-a aflat pe lista celor premiați în cadrul Galei este acela că încurajează un mod de viață sănătos”, a precizat Florentina Opriș, lăsând să se înțeleagă că decizia a fost luată la presiunea companiilor care au sponsorizat evenimentul.

„Singurul motiv pentru care Olivia Steer s-a aflat pe lista celor premiați în cadrul Galei este acela că încurajează un mod de viață sănătos, iar părerile sale personale și pozițiile sale referitoare la anumite subiecte nu au fost luate în considerare când s-a decis acordarea acestui premiu”, a scris Florentina Opriș pe Facebook.

„Ne cerem scuze dacă acestă decizie a noastră a prejudiciat în vreun fel brandurile care ne-au fost alături în demersul nostru de a promova valorile de sănătate și excelența în medicină. Ni se pare deontologic și de bun simț față de brandurile care cu bunăcredință au decis să ne sprijine, să ne delimităm de orice le poate aduce prejudicii valorilor lor. Prin urmare, dacă brandurile care ne-au susținut consideră că acordarea acestui premiu le-a adus prejudicii de imagine, am decis retragerea în mod oficial a acestuia, în ciuda faptului că alegerea noastră de a-l oferi a fost bazată pe total alte considerente decât cele pentru care Olivia Steer este acuzată în spațiul public,” a adăugat Florentina Opriș.

Olivia Steer a publicat pe pagina ei de Facebook diploma pe care a primit-o în cadrul „Galei Femeilor care Dăruiesc Sănătate”, însoţită de mesajul: „Aseară la Athenee Palace Hilton s-a scris un basm modern, cu happy end. Mai mult, în curând”.

Gala Femeilor care Dăruiesc Sănătate a avut loc miercuri seară, fiind organizată de Asociaţia pentru O Viaţă Sănătoasă din România. Medicover România și Aqua Carpatica, doi dintre sponsorii Galei, s-au delimitat, joi, de eveniment și de invitații acestuia.

Jean Valvis, proprietarul Aqua Carpatica, a reacționat, în două comentarii pe Facebook: „Sincer, îmi pare rău. Facem un comunicat de presă. Florentina Opriș nu putea să trădeze valorile Aqua Carpatica într-un asemenea fel.”, scrie Hotnews.

„Este categoric că Aqua Carpatica este împotriva campaniei anti-vaccinare!!!! Corectăm masiv impresia proastă creată! Nu știam cine va fi premiat… Sorry doamnelor si domnilor…”, a scris Jean Valvis într-un alt comentariu. 

Ulterior, Aqua Carpatica a emis și un comuncat de presă în care se delimitează de gală:

„AQUA Carpatica susține categoric medicina secolului XXI și este pro vaccinare!

Ieri, 18 Aprilie 2018, am avut o surpriză extrem de neplăcută!

În cadrul evenimentului „Gala Femeilor Care Dăruiesc Sănătate”, organizat de Asociația pentru o Viață Sănătoasă din România, care se presupunea a susține excelența în medicină, știință și sănătate, s-au adus prejudicii valorilor pe care brandul AQUA Carpatica le-a promovat și le promovează încă de la bun început! Imaginea de brand a fost puternic afectată prin decernarea unui premiu de excelență unei persoane care promovează non-valorile științifice și medicale.

AQUA Carpatica a sponsorizat acest eveniment, însă premiile au fost acordate de către Asociația pentru o Viață Sănătoasă din România. Brandul nostru nu a avut niciun fel de informații referitoare la desfășurătorul evenimentului și implicit nici numele celor care urmau să fie premiați în cadrul Galei.

Valorile pe care le promovăm sunt legate de un stil de viață sănătos, de consumul unei ape minerale naturale filtrate natural, prin procese hidrogeologice de milioane de ani. Prin urmare, există o incompatibilitate crasă între valorile noastre și valorile susținute de Olivia Steer.

În consecință, anunțăm pe această cale organizatorii evenimentului că ne retragem susținerea și sponsorizarea acestui eveniment dacă acest premiu acordat nu va fi retras și declarat în mod public. Dorim ca organizatorii să-și exprime scuzele oficial și față de consumatorii noștri cărora li s-a zdruncinat încrederea în valorile brandului.”

Medicover: „Compania nu poate fi asociată cu mişcarea anti-vaccin”

„Medicover este o companie de sănătate care practică şi susţine medicina bazată pe studii clinice şi cercetare medicală şi nu poate fi asociată cu miscarea anti-vaccin sau cu principii personale ale unor persoane publice, faţă de care ne dezicem în totalitate. În reteaua naţională Medicover în fiecare zi se prescriu reţete medicale şi se aplică tratamente din schema naţională de vaccinare, precum şi alte tratamente specifice care demonstrează angajamentul nostru pentru prevenţia, tratarea şi siguranţa tratamentelor pentru pacienţii noştri”, arată compania într-o postare pe pagina de Facebook.

Vă reamintim că numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania raportate pana la data de 13.04.2018 este 12.187 din care 49 de decese. In saptamana 09.04. – 13.04.2018 au fost raportate inca 199 de cazuri nou confirmate in 19 judete si in municipiul Bucuresti.