OLTCHIM, la un pas de INSOLVENŢĂ. O bancă a blocat conturile VIDEO

Publicat: Sâmbătă, 06 Octombrie 2012 19:32 // Actualizat: Duminică, 07 Octombrie 2012 22:21 // Sursa: RTV.net

Combinatul Oltchim ar putea să-şi ceară insolvenţa, asta pentru că, în acest moment, conturile companiei sunt blocate de o bancă comercială căreia campania îi datorează 2,5 milioane de euro, informează România TV. Banca a decis să execute silit combinatul pentru a-şi recupera banii. Acesta este motivul pentru care oamenii nu şi-au luat vineri salariile.

În acest moment, orice proces comercial al companiei este blocat până în momentul în care se va achita această datorie. Toţi banii care intră la Oltchim vor merge către plata datoriei. Singura variantă pentru a opri acest proces de executare silită ar fi ca Oltchim să-şi ceară insolvenţa, astfel, toţi creditorii s-ar înscrie la masa credală, iar Oltchim va intra  în reorganizare. În acest moment, nici măcar salariile angajaţilor nu pot fi plătite.

Fostul director al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu, a precizat la România TV că informaţia potrivit căreia Oltchim a intrat în insolvenţă ar trebui folosită cu prudenţă, pentru a nu crea panică printre creditori.

"Ar trebui să nu ne grăbim cu extinderea semnificaţiei unor informaţiei. Nu ştiu exact dacă banca a blocat conturile Oltchim sau şi alte conturi de la alte bănci. Să nu dăm un semnal de panică pentru creditori şi să evităm ca alţi creditori să treacă la proceduri de executare silită. Este foarte greu ca Oltchim să-şi plătească creditorii", a declarat fostul şef al OPSPI, Remus Vulpescu.

"Noi am încercat, până când am decis să demisionez, să utilizăm relaţii bune cu toate băncile, să prevenim astfel de demersuri din partea creditorilor. Însă creditorii privaţi şi-au pierdut răbdarea. Este foarte complicat acum să mai obţinem răbdare din partea lor, pentru că acest lucru îi costă", a mai completat acesta.

"La banca de care vorbiţi, s-ar putea să fie vorba de o procedură legală. Nu ştiu despre ce bancă este vorba, dar sunt convins că nu este vorba de cele trei bănci care au acordat cele mai mari împrumutri la Oltchim. Presupun că este o bancă unde Oltchim are o datorie mai mică", a mai spus Remus Vulpescu.

Remus Vulpescu spune că Dan Diaconescu a pus pe fugă investitorii. "Niciun astfel de investitor nu vine într-un scandal mediatic legat de o privatizare. Este cel puţin acel investitor care a ales să nu participe la licitaţia cu DD şi care tocmai zilele acestea şi-a reconfirmat interesul", a conchis Vulpescu.

CITEŞTE ŞI: Guvernul negociază cu CE acordarea unui împrumut sub 10 milioane euro pentru Oltchim

După săptămâni de proteste, salariaţii de la Oltchim şi Arpechim şi-au primit bonurile de masă, nu însă şi banii. Deocamdată, salariile depind de băncile care au blocat conturile Oltchimului, iar veniturile oamenilor sunt în stadiul de negocieri.

Angajaţii Arpechim ameninţă cu proteste săptămâna viitoare.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 oct 10:08
Răspunde | Votează email 2 email
iulian
Dan Diaconescu a avut dreptate când a cerut garanţii ca firma va fie lăsată în pace de creditori,insă nimeni nu l-a înţeles.
06 oct 21:18
Răspunde | Votează email 0 email
Butnariu Adrian
Asta e guvernul Romaniei
06 oct 21:06
Răspunde | Votează email 2 email
Dany Tecuci
UITA-TE ROMANE CE GUVERN AI DE BABUINI...VOTEZ PP-DD NU SE MAI POATE CU ASTIA
06 oct 20:00
... Creditorii încep executarea Oltchim, informează România TV. O bancă a blocat conturile pentru 2,5 milioane de euro. Citește mai departe…. Citeste toata stirea OLTCHIM, la un pas de INSOLVENŢĂ. O bancă a blocat conturile la ...
06 oct 19:40
...executarea Oltchim, informează România TV. O bancă a blocat conturile pentru 2,5 milioane de euro. Citește mai departe......Citeste...
1
EUR
4.8705
RON
28 Sep
noapte 15 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H