Oltchim Râmnicu Vâlcea, în grupele principale ale Ligii Campionilor de pe primul loc

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a învins, duminică, pe teren propriu, formaţia spaniolă Itxako Navarra, scor 30-22 (11-13), în ultimul meci din grupa D preliminară a Ligii Campionilor, calificându-se în faza următoare de pe primul loc.

RomaniaTV.net
14 nov. 2011, 06:35
Oltchim Râmnicu Vâlcea, în grupele principale ale Ligii Campionilor de pe primul loc

Ritmul din prima repriză a fost impus de iberice, care au încheiat primele 30 de minute în avantaj, deşi au fost conduse la două goluri, 8-6 (min. 13). Cu o apărare dură, dar mai ales cu viteză pe contraatac, Itxako a fost greu de depăşit, părând mai ambiţioasă în lupta pentru primul loc în grupa D. La adăpostul victoriei din tur (25-22), Oltchim şi-a „permis” şi greşeli, care puteau s-o coste, dar şi-a revenit exploziv după minutul 40, graţie inspiraţiei lui Ozel şi a portarului Tolnai, şi totul s-a terminat cu bine, în aplauzele celor aproximativ 3.000 de fani.

Campioana României a încheiat grupa preliminară pe primul loc, cu 10 puncte, cu avantaj la tragerea la sorţi din faza următoare. Itxako e calificată şi ea în grupele principale, de pe locul secund, cu 8 puncte.

Partida cu Itxako a avut o conotaţie specială pentru pivotul Ionela Stanca, fiind ultima din actuala stagiune, inclusiv la echipa naţională, deoarece este însărcinată. În ultimul minut de joc, interul Patricia Vizitiu a fost accidentată grav, după o lovitură la faţă cu piciorul a portarului advers, Milencovici.

Marcatoare: Oltchim – Ardean Elisei 10 goluri, Ozel 6, Chirilă 4, Vizitiu 3, Manea 2, Jovanovici 1, Curea 1, Brădeanu 1, Nechita 1, Managarova 1; Itxako – Barbosa 7 goluri, Aguilar Diaz 5, Martin 3, Zebici 3, Pinedo 2, Pena 2.

Tragerea la sorţi a grupelor principale va avea loc în 15 noiembrie.

Faza principală se va derula cu două grupe a câte patru echipe, între 4 februarie-11 martie 2012, semifinalele programate în dublă manşă eliminatorie (31 martie-1 aprilie turul, 7-8 aprilie returul) şi finala, în 5-6 mai, respectiv 12-13 mai.