Oltean, despre intonarea imnului fără „un nume de Traian”: USL sfidează şi îşi bate joc de imn

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a calificat, vineri, la RFI, intonarea imnului României fără strofa care conţine sintagma "un nume de Traian" drept "un mod absolut iresponsabil de comportament", fapt petrecut, joi, la mitingul USL de la Romexpo, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
08 iun. 2012, 10:30
Oltean, despre intonarea imnului fără „un nume de Traian”: USL sfidează şi îşi bate joc de imn

„Nu-i o simplă coincidenţă. E un mod absolut iresponsabil de comportament! Imnul României este imnul României! Faptul că Traian Băsescu are numele înaintaşului nostru pomenit în imn mi se pare total nefiresc a fi de natură a determina USL să nu prezinte şi acea strofă din imn. Este regretabil şi condamnabil că un partid aflat la putere poate să sfideze şi să-şi bată joc de imnul naţional”, a spus Oltean.

Imnul României a fost intonat, joi, în debutul mitingului USL defăşurat la Romexpo, fără partea finală a strofei a doua, care include formula „un nume de Traian”.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, s-a amuzat, joi, când presa l-a întrebat de ce nu a fost intonată la mitingul de la Romexpo partea din imnul naţional cu versul „un nume de Traian”, el spunând că îi va certa pe organizatori şi adăugând că se închide o epocă şi că „putem să ne cântăm imnul liniştiţi”.

„Eu? Am sărit? O să îi cert!”, a spus Ponta, răspunzând presei.

El a adăugat: „Haideţi să vă spun sincer: Sigur că ani de zile, normal că numele acesta de Traian nu mă lasă indiferent, acuma cred că se închide o epocă şi putem să ne cântăm imnul liniştiţi”.

La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu a decarat că, din punctul său de vedere, nu a fost ceva intenţionat: „Nu cred că a fost ceva intenţionat. Am mai cântat în alte ocazii imnul, nu s-au cântat toate strofele, pentru că durează mult, precum ştiţi, dar nu..Imnul e imn”.