Om bogat, om sărac: Ce tipuri de cancer ameninţă fiecare categorie

Nivelul de trai al unei persoane este un indicator al tipurilor de cancer de care e cel mai probabil să sufere, au descoperit oamenii de ştiinţă. Persoanele înstărite au un risc mai mare de a suferi de cancer al pielii, cancer al tiroidei şi al testiculelor, în vreme ce oamenii săraci e mai probabil să dezvolte cancer de laringe, de col uterin, de ficat şi de penis.

28 mai 2014, 15:18
Om bogat, om sărac: Ce tipuri de cancer ameninţă fiecare categorie

Anumite tipuri de cancer sunt întâlnite cu predilecţie în anumite categorii sociale, au descopertit cercetătorii din cadrul New York State Cancer Registry, potrivit descopera.ro. Cercetarea lor a studiat prevalenţa diferitelor tipuri de cancer în cele mai bogate şi cele mai sărace cartiere din mai multe oraşe americane, cuprinzând peste două cincimi din populaţia SUA.

CITEŞTE ŞI: Un cunoscut actor, operat a doua oară de CANCER

Cercetătorii au repartizat aproape 3 milioane de cancere, diagnosticate între anii 2005 şi 2009, în 4 grupe constituite pe baza „nivelului de sărăcie” (înregistrat în cadrul recensământului) al populaţiei cartierului respectiv, la momentul diagnosticului.

Unele cancere – precum sarcomul Kaposi şi cancerul laringian, penian, hepatic şi de col uterin – aveau o probabilitate mai mare de a apărea în cartiere sărace, în vreme ce, în cartiere bogate, era mai probabil să apară melanomul malign (cel mai periculos tip de cancer al pielii), cancerul tiroidian şi cel testicular.

VEZI ŞI: A murit de CANCER la o zi după aboslvirea liceului