Om de afaceri turc, urmărit internaţional pentru omor şi răpire, prins la Bucureşti

Un cetăţean turc, implicat în România în afaceri cu jocuri de nororc, a fost prins la Bucureşti după ce autorităţile de la Ankara l-au dat în urmărire internaţională pentru omor calificat, răpire, şantaj şi fals în înscrisuri, potrivit unor surse din Poliţie.

08 nov. 2013, 15:45
Om de afaceri turc, urmărit internaţional pentru omor şi răpire, prins la Bucureşti

Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au depistat, în Bucureşti, un bărbat urmărit internaţional de autorităţile judiciare din Turcia pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, omor calificat, şantaj şi fals în înscrisuri oficiale, se arată într-un comunicat emis de Poliţia Română.

Potrivit sursei citate, turcul a fost prins la Bucureşti, miercuri, de poliţiştii Serviciului Urmăriri din cadrul Poliţiei Române.

Conform unor surse apropiate anchetei, Basar Hacisuleymanoglu, în vârstă de 39 de ani, era urmărit de Interpol Ankara după ce, în luna august a acestui an o instanţă din Istanbul a emis, pe numele său, un mandat de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, omor calificat, şantaj şi fals în înscrisuri oficiale.

Autorităţile judiciare turce susţin că, în perioada 2006-2007, pentru a recupera diverse sume de bani, Basar Hacisuleymanoglu ar fi ordonat membrilor unui grup criminal să şantajeze, să răpească şi să sechestreze mai mulţi oameni de afaceri turci.

Bărbatul a fost arestat de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti şi urmează să fie extrădat în Turcia.

Surse din rândul anchetatorilor au precizat pentru Mediafax că, în perioada în care s-a aflat pe teritoriul României, Basar Hacisuleymanoglu a dezvoltat mai multe afaceri în domeniul jocurilor de noroc.

În acest context, turcul a fost asociat în societatea comercială care a deţinut cazinoul deschis la hotelul Iaki, din staţiunea Mamaia, patronat de fostul internaţional român Gheorghe Hagi.

Firma în care se afla Hacisuleymanoglu a fost dată în judecată de Hagi la începutul acestui an, deoarece reprezentanţii cazinoului nu au mai plătit chiria.

Citeşte şi Un turc urmărit internaţional după ce şi-a împuşcat doi conaţionali a fost prins în Voluntari


loading...