Omagiul deosebit pe care Victor Ciutacu i l-a adus lui Florin Condurăţeanu. Sicriul regretatului jurnalist, acoperit cu drapelul eroilor. VIDEO

Victor Ciutacu a venit la catafalcul regretatului jurnalist Florin Condurăţeanu pentru a-i aduce un ultim omagiu, înainte ca sicriul cu trupul neînsufleţit să părăsească Casa Presei. Jurnalistul România TV a făcut un ultim gest imrpesionant pentru cel care a fost un "uriaş al breslei", aşa cum îl numise Dan Negru.

30 iun. 2021, 21:21
Omagiul deosebit pe care Victor Ciutacu i l-a adus lui Florin Condurăţeanu. Sicriul regretatului jurnalist, acoperit cu drapelul eroilor. VIDEO

La intrarea în Sala de Marmură, Victor Ciutacu l-a îmbrăţişat pe Răzvan Condurăţeanu, fiul regretatului jurnalist. I-a spus acestuia că i-a adus în dar un drapel pe care vrea să-l aşeze pe sicriul tatălui său şi o floare albă din partea lui Niels Schneker, care nu a putut ajunge din Madrid, unde locuieşte acum, să-şi ia rămas bun de la Florin Condurăţeanu.

Omagiul deosebit pe care Victor Ciutacu i l-a adus lui Florin Condurăţeanu

E un drapel special pentru festivităţi, din mătase naturală cu fireturi, care se pune pe sicriele eroilor. Pentru noi, Ţuţu a fost, este şi va rămâne un erou şi consider că merită acest gest din partea noastra. Din partea lui Niels, care nu are cum să ajungă de la Madrid, am adus o floare albă şi o lumânare.

Citeste si Dan Diaconescu a încălcat legea la înmormântarea lui Florin Condurăţeanu: „Pentru el, mă risc!” VIDEO

Este un moment extrem de dificil, mi-e foarte greu, nu-mi găsesc cuvintele, mă bucur că toţi cei care am fost colegi cu Florin Condurăţeanu am venit aici, mă bucur în mod deosebit că a venit Dan Diaconescu, că a vorbit (Dan Diaconescu a vorbit la postul România TV despre Florin Condurăţeanu, deşi are o interdicţie impusă de instanţă de a apărea la TV – n.red.). Asta denotă că Ţuţu a fost, este şi va rămâne iubit de toţi cei care i-au fost în preajmă. N-aveai cum să nu-l iubeşti pe Ţuţu. Cuvintele sunt prea mici pentru el„, a spus Victor Ciutacu printre lacrimi.

Citeste si Omagiul echipei ROMÂNIA TV pentru jurnalistul Florin Condurăţeanu. Andreea Creţulescu: „Este o latură importantă a jurnalismului să ştii să ajuţi”. Victor Ciutacu: „Salvatorul de oameni nu a vrut să meargă la spital, deşi nu exista doctor pe planeta asta care să nu-i răspundă la telefon” VIDEO

Reamintim că Florin Condurăţeanu a murit luni, 28 iunie, chiar de Ziua Ziaristului Român, în urma unui stop cardio-respirator. Avea 78 de ani. I s-a făcut rău în timp ce se afla la birou și l-a sunat pe fiul lui să-l aducă acasă.

Vreau să vă spun că da, e adevărat, s-a stins în brațele mele. E foarte greu. L-am iubit foarte mult, m-a iubit foarte mult. Am avut o relație incredibilă, nu am fost doar tată-fiu, am fost prieteni. Nu pot să nu plâng când vorbesc despre el. Ieri a fost cea mai urâtă zi. Ieri m-a sunat și mi-a spus să îl iau de la birou că nu se simțea bine. Pe drum mi-a spus că e bine, am avut încredere, eu l-am văzut că nu era într-o formă bună. Acasă, în fața ușii, a avut primul puseu de leșin. Apoi am aruncat cu apă pe el, l-am ținut în brațe, am făcut tot ce am putut să-l țin în viață, am sunat la salvare. Când a venit salvarea, el și-a dat ultima suflare.

În amintirea mea rămâne tata. Îmi amintesc cum ajuta pe toată lumea, era omenos. A fost un mare om de presă, mergeam pe stradă și întorcea toată lumea capul. Sunt mândru că mă cheamă Condurățeanu. Am avut multe amintiri frumoase. Cele mai frumaose erau când mergeam împreună în vacanțe”, a declarat Răzvan Condurățeanu pentru RomâniaTv.